Full fres for å åpne for sommeren

Det er ikke ordentlig vår ennå, og langt fra noen sommer, men på fylkesveg 55 over Sognefjellet er brøytemannskapene i full gang med å åpne vegen til sommeren.

Vegvesenet er nå i full gang med å brøyte fylkesvei 55 over Sognefjellet. Jobben tar rundt to uker og til tross for at det ikke har vært noen snørekord i år står det meterhøye brøytekanter igjen bak den kraftige maskinen.
Vegvesenet er nå i full gang med å brøyte fylkesvei 55 over Sognefjellet. Jobben tar rundt to uker og til tross for at det ikke har vært noen snørekord i år står det meterhøye brøytekanter igjen bak den kraftige maskinen. Bilde: Tore Meek / NTB scanpix
NTB
19. apr. 2017 - 08:40

– Det er en god del som skal gjøres, og vi har to fresere som starter i hver sin ende, sier byggeleder Ole Egil Hagen i Statens vegvesen til NTB.

Det er flere andre vinterstengte veger som også skal klargjøres i disse dager, men det er strekningen over Sognefjellet som er den største og mest krevende.

 

– Godt rustet

– Vi tok en liten sjau også før påske, så vi føler at vi er godt rustet til å klare dette i løpet av ti til fjorten dager. Snømessig snakker vi om en normalsituasjon, sier Hagen.

I tillegg til å brøyte vegen skal det merkes og stikkes og legges på grus. Vegvesenet satser på åpning senest innen 2. mai.

– Siden det er helg noen dager før skal vi prøve å få vegen åpnet før helgen, men da er vi avhengig av at været står oss bi. Det er heldigvis meldt pent vær, avslutter Hagen.

 

Nasjonal turistveg

Store deler av vegen på totalt 248,1 kilometer har status som nasjonal turistveg, og om sommeren (fra mai til september) kjører det i gjennomsnitt 600 kjøretøy daglig på vegen, i juli er antallet omtrent doblet ifølge tall fra Statens vegvesen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.