– Vi skal bli verdensledende på energilagring

Orkland kommune skal nå ta stilling til om de vil legge til rette for et industriområde på hele 6600 mål som skal romme en gigafabrikk for battericeller og en klynge med bedrifter innen energi og innovativ matproduksjon.

Elinor planlegger en stor batterifabrikk i Trøndelag. Mens de fleste batterifabrikkene så langt har prioritert såkalte NMC-celler med en katode laget av nikkel, mangan og kobolt, skal Elinor lage LFP-celler, det vil si av litium, jern og fosfat.
Elinor planlegger en stor batterifabrikk i Trøndelag. Mens de fleste batterifabrikkene så langt har prioritert såkalte NMC-celler med en katode laget av nikkel, mangan og kobolt, skal Elinor lage LFP-celler, det vil si av litium, jern og fosfat. Illustrasjon: Elinor

Bak den storstilte investeringen, som er beregnet til minst ti milliarder kroner i første byggetrinn, står selskapet Elinor. Hovedeier er Lars Helge Helvig og selskapet Valinor, som har utviklet flere vindkraftparker på Sørvestlandet, ladeselskapet Zaptec og som også investerer stort i solenergi.

Les mer om: