- Vi ønsker den beste driftsentreprenøren, dermed har vi mindre fokus på pris

Nå kommer driftskontrakten for samtlige av Nye Veiers åpne veistrekninger frem mot 2023 ut på anbud.

Den første driftskontrakten fra Nye Veier har tilbudsfrist 25. januar.
Den første driftskontrakten fra Nye Veier har tilbudsfrist 25. januar. Foto: Nye Veier
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
21. des. 2018 - 09:47

Driftskontrakten, som er en målsumkontrakt,  gjelder for perioden 2019 til 31.8.2024, samt opsjon på forlengelse 1+1 år. I tillegg er det en opsjon om å legge inn veistrekningen E6 Storhove - Øyer dersom denne settes i drift i løpet av kontraktsperioden.

Nye Veiers direktør for teknologi og utbyggingsstrategi, Anette Aanesland, forteller til veier24 at det tilsammen dreier seg om 122 km Europaveier.

– Det spesielle med denne kontrakten i forhold til andre driftskontrakter er at dette gjelder drift, inkludert elektro, av tilsammen syv vegstrekninger fordelt rundt om flere steder i landet.

– Dette er en pilotkontrakt der vi legger inn innovasjon og nytenkning som et av flere kriterier. Blant annet har Nye Veier etablert et eget innovasjonsfond der det kan hentes penger fra for tiltak som har et lengre perspektiv enn akkurat denne kontrakten, løsninger som vi kan dra nytte av i andre kommende kontrakter i Nye Veier.

– Hovedtanken bak denne driftskontrakten er at vi skal gi entreprenøren frihet og rom slik at vi får fram gode og effektive løsninger, både for byggherren og entreprenøren,  forteller  Anette Aanesland.

Vis mer

Hun forteller at kontrakten har en rekke prestasjonsmål. Maksimal trafikksikkerhet og optimal beredskap for hendelser, et betydelig hensyn til brukerne gjennom mål om oppetid og bar vei i vinterdrift, og en skade- og ulykkesfri driftsperiode er noen av prestasjonsmålene.

Ifølge utlysningen på Doffin har kontrakten en estimert anskaffelsesverdi på 500 millioner kroner.

Anskaffelsen gjøres etter BVP-metodikk (Best Value Procurement), med kvalifikasjon og selve konkurransen som de to trinnene i prosessen. Hensikten er å få et balansert forhold mellom beste pris, seriøsitet, innovasjon og andre kvaliteter i leveransen. 

– Vi ønsker den beste driftsentreprenøren, dermed har vi mindre fokus på pris. Vi ønsker en partner som kan bidra til å utvikle driftskonsepter for vei, sier Aanesland.

Nye Veier arrangerer et eget informasjonsmøte om konkurransen og kontrakten på Radisson Blu Airport Hotel, Gardermoen 11. januar 2019.

Tilbudsfristen er satt til 25.januar.

LES OGSÅ: Nye Veier sikter på en landsdekkende driftskontrakt for vei og elektro - bransjen svarer med heiarop og skepsis

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.