- Vi har skapt en ny standard innen digitalisering av samferdselsprosjekter

Nå vil Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) dele suksessoppskriften med bransjen.

Cathrine Marstein Engen er avdelingsleder for GIS og kommunal forvaltning i NoIS
Cathrine Marstein Engen er avdelingsleder for GIS og kommunal forvaltning i NoIS Foto: Norconsult
7. juni 2021 - 10:33

De siste årene har det skjedd en rivende utvikling innen digitalisering av samferdselsprosjekter, mener Norconsult og inviterer til et arrangement om temaet 10. juni.

– Det har vært imponerende mye innovasjon de siste årene, og sammen med partnere som Nye Veier og AF Gruppen har NoIS og Norconsult skapt en ny standard og portefølje innen digitalisering av samferdselsprosjekter. Vi inviterer alle som ønsker til å høste fruktene av innovasjonsarbeidet som er gjort de siste årene, sier Cathrine Marstein Engen som er avdelingsleder for GIS og kommunal forvaltning i NoIS.

NoIS lander sin største kontrakt noensinne

At digitalisering og samferdsel er på agendaen for ISYtalks er ikke tilfeldig. Engen mener at nøkkelen til suksessen har vært skyhøye krav fra kunder og tett samarbeid.

10. juni kl. 08.30 går det digitale arrangementet om økt effektivitet og bærekraftige anleggsprosjekter av stabelen.. Direktesendingen skjer på YouTube
10. juni kl. 08.30 går det digitale arrangementet om økt effektivitet og bærekraftige anleggsprosjekter av stabelen.. Direktesendingen skjer på YouTube

– Innovasjon avler innovasjon. Et godt eksempel er E39 Kristiansand-Mandal, som drev frem en ny og banebrytende standard for digital samhandling. Med denne løsningen kunne vi hjelpe andre kunder med nye problemstillinger, og slik baller det på seg. Nå har vi nådd et modenhetsnivå som gjør at vi tar dette videre til et bredere marked ved å kommersialisere produkter og prosesser, sier Engen.

Sin største kontrakt med Viken og ni andre fylkeskommuner

Nylig vant NoIS sin største kontrakt noensinne med Viken og ni andre fylkeskommuner om ny løsning for forvaltning av fylkesveier.

– Hittil har vi fokusert mest på prosjektering og bygging, og nå skal vi ta det store digitaliseringsløftet på forvaltning. Sammen med fylkeskommunene skal vi utvikle en løsning som vil bringe norsk vegforvaltning til et nytt nivå. Vi skal gjøre vårt for at investeringene Norge gjør i samferdsel ikke bare står og råtner på rot, slik tilfellet dessverre er på vei og bane i dag, noe som kommer tydelig frem i RIFs State of the Nation 2021, sier Engen.

Tegningsløse vegprofiler på agendaen

ISYtalks henter sin inspirasjon fra det velkjente konseptet TED Talks. Arrangementet varer i halvannen time, med seks foredragsholdere og konferansier Eirik Normann Hansen, prisvinnende foredragsholder og ekspert på digitalisering og teknologi, sørger for sømløs gjennomføring.

Forretningsutvikler i NoIS Tor Olav Almås er blant foredragsholderne, og skal snakke om metoden som fjerner behovet for profiltegninger for vegprofiler ved hjelp av GIS og BIM.

– «Alle» har lenge snakket om å kombinere GIS og BIM, og vi har nå faktisk gjort det. Med integrasjon av GIS får man digitale fremstillinger der det tradisjonelt har vært et utall tegninger for hver tiende meter med vei. Det er enormt effektiviserende, og gir en langt bedre totaloversikt og diskusjonsgrunnlaget for alle involverte, sier Almås.

I tillegg er temaer som digital kommunikasjon med innbyggere, datadrevne beslutningsgrunnlag for å sikre optimal drift, 3D-beskrivelser, digitalisering av bærekraft og hvordan jobbe smartere med BIM på agendaen for arrangementet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.