T2

– Vi er ute etter dere

Intel mener prosessorene deres snart har flere transistorer enn menneskehjernen har neuroner.

Intels PC-sjef Shmuel Mooly Eden på CeBIT 2011.
Intels PC-sjef Shmuel Mooly Eden på CeBIT 2011. Bilde: Dag Yngve Dahle
Stein Jarle Olsen
10. mars 2011 - 07:03

HANNOVER: Mer multimedialt innhold både på og av nett stiller langt høyere krav til maskinvaren på PC-ene våre.

Overflødige

Intel benyttet CeBIT forrige uke til å skryte av sine nye Sandy Bridge-prosessorer.

– På denne brikken har vi 1,16 milliarder transistorer. Om én ikke funker, er brikken død. En gjennomsnittlig menneskehjerne har 100 milliarder neuroner. Om noen år vil jeg ha flere transistorer på denne brikken enn mennesket har neuroner i hjernen. Jeg vil ikke skremme dere, men mine damer og herrer – vi er ute etter dere. Noen av dere kan snart bli overflødige, sa Intels fargerike PC-sjef Shmuel “Mooly” Eden i sin keynote på messen.

TU20110309Shmool190712_32_13 1103091155.jpg

QuickSync

Eden ble kåret til 2010s 26. mest kreative menneske av Fast Company.

Han fremhevet at Intel nå har integrert grafikkprosessoren på samme brikke som den vanlige prosessoren, noe som gir bedre ytelse og lavere strømforbruk.

– Jeg hører noen kaller det Fusion, men det synes jeg blir forvirrende. La oss snakke om videoenkoding. Her har vi utviklet noe vi kaller QuickSync-teknologi som gjør at Sandy Bridges integrerte grafikkbrikke transkoder raskere enn samtlige dedikerte grafikkort på markedet i dag, sa Eden, og skrøt ved å demonstrere ytelsen på en ny bærbar med Sandy Bridge sammenliknet med en stasjonær av den gamle generasjonen.

Forskjellen var drastisk.

25 ganger

Eden viste til at vi i dag kommuniserer med bilder og video på nett, og ikke bare tekst, og at HD og 3D krever voldsom maskinvare.

– I 2006 sa sjefen min at vi skulle tidoble grafikkraften innen 2010. Han tok feil. Vi endte opp med over 25 ganger bedre ytelse, og det gjør oss bedre enn over 40 prosent av de dedikerte grafikkortene på markedet i dag. Majoriteten trenger ikke lenger dedikerte grafikkort. For hobbyspillere vil vår integrerte løsning være mer enn tilstrekkelig, og da kan de velge mer sexy maskiner med bedre batterilevetid, sa Eden.

TEST: Et monster av en PC

Oppslukt

Han demonstrerte også flere mulige bruksområder for den nye prosesseringskapabiliteten, blant annet hvor mye raskere retusjering, eller digital botox, som Eden kalte det, i Adobe Lightroom er, sammenlignet med forrige prosessor- og grafikkgenerasjon.

Eden hadde også med seg en sniktitt på Valves kommende spill Portal 2, som han demonstrerte med en bevegelseskontroller som kunne likne litt på Sonys Move.

– Jeg vil at maskinen skal hjelpe meg, og ikke omvendt. Snart vil du kunne bli så oppslukt av spillet at du ikke lenger vil vite hva som er virkelighet, sa en oppskjørtet Eden.

Les også: Apple oppdaterer Macbook Pro

VAIO med dobbelt batteri

BILDESERIE: Snadder fra CeBIT

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.