IT

– Vi er lønnsomme

MER ENN LØNN: Ansatte hos Ericsson i Asker mener arbeidsgiveren burde se mer på stabens lønnsomme ideer og ikke bare på det norske lønnsnivået separat. Illustrasjonsfoto: Ericsson
MER ENN LØNN: Ansatte hos Ericsson i Asker mener arbeidsgiveren burde se mer på stabens lønnsomme ideer og ikke bare på det norske lønnsnivået separat. Illustrasjonsfoto: Ericsson

87 av de 120 som mister jobben når Ericsson legger ned i Asker er ingeniører som utvikler løsninger fra idé til produkt.

De tillitsvalgte forstår arbeidsgiverens strategi med å kutte kostnader ved å flytte virksomhet til land med lavere lønnskostnader.

120 mister jobben hos Ericsson i AskerMer enn kroner

– De burde imidlertid ikke bare telle kroner i Norge, men også se på hva man får igjen for de kronene. Man burde kunne se på produktivitet i et utviklingsmiljø, og ikke bare kostnadene, sier Tekna-tillitvalgt Jarle Aasland til Teknisk Ukeblad.

Han sikter til at de ansatte i Asker har kommet med flere produkter som har vist seg å være lønnsomme.

– Dette har vært et komplett miljø for produktutvikling innen telecom som over flere tiår har bidratt til bedriftens globale suksess.Gode ideer

– Mange nyansatte kommer fra den norske bedriften Axxessit som Ericsson kjøpte nettopp på grunn av kommseriselt gode løsninger. Ericsson burde ta hensyn til at vi bidrar med gode ideer og produkter som oppstår i et produktivt miljø som vårt, sier Aasland.

Han får støtte av Nito-tillitsvalgt Espen Skare.Støtteapparat

I stedet må de ansatte planlegge en ny fremtid i yrkeslivet.

– Det er etablert et støtteapparat med hjelp til folk å søke nye jobber, sier Skare.Dystert

Begge de tillitsvalgte oppfatter arbeidsmarkedet i regionen som godt.

Likevel er det en dyster stemning i Asker i dag.

– Dette er en lite hyggelig beskjed å få, så stemningen er deretter, sier Skare.

De tillitsvalgte ble tidlig orientert om planene, men resten av de ansatte har ikke fått vite noe før den formelle beskjeden i dag, slik spillereglene i arbeidslivet er.

Beskjeden kommer smame dag som arbeidsguver kan medle om ny omfattende byggekontrakt med Netcom.

Deler på storkontrakt med NetcomLes også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.