OLJE OG GASS

– Vi borer videre på Gullfaks

Statoil har utsatt boringene i sonen med trykkutfordringer. Men de borer videre i eksisterende brønner.
Statoil har utsatt boringene i sonen med trykkutfordringer. Men de borer videre i eksisterende brønner. Bilde: Øyvind Hagen/Statoil
Ole K. Helgesen
2. juli 2010 - 11:33

Tre ganger det siste halvåret har Statoil opplevd brønnspark og mistet brønnbarrierer på Gullfaks C.

Derfor sendte Petroleumstilsynet et brev til selskapet med et krav om at det blir foretatt en grundig og helhetlig vurdering av situasjonen på feltet før en starter opp boring og komplettering av nye brønner.

Les saken: Får ikke bore på Gullfaks

– Ikke alle

Statoil understreker at det ikke gjelder alle brønner på Gullfaks.

– Inntil videre har vi utsatt boringer som går ut i den sonen som har trykkutfordringer. Men vi har ikke hatt planer om å bore brønner i dette området. Og vi vil fortsette med boringer der vi borer ut fra eksisterende brønner under høytrykksonen. Derfor blir det ikke riktig å si at boreprogrammet vårt blir stanset, sier pressetalsmann Gisle Johanson i Statoil.

Fornøyd

Petroleumstilsynet sier det er brønner i utfordrende trykksoner selskapet har blitt bedt om å vente med.

– Vi er fornøyd med at Statoil vil granske og selskapets beslutning om å ikke bore nye brønner i spesielle trykksoner før hendelsene er gjennomgått og det er iverksatt nødvendige tiltak, sier pressekontakt Øyvind Midttun i Ptil.

Alvorlig hendelse

Han sier Ptil har hatt daglig kontakt med Statoil om deres arbeid med å reetablere barrierer og sikre brønn 34/10C-0-6A på Gullfaks C.

– Målsettingen med brevet som ble sendt til Statoil var å få en skriftlig bekreftelse på hvordan Statoil vil granske denne alvorlige hendelsen og at selskapet vil foreta en helhetlig vurdering av hendelser fra boringer i soner med unormale trykk før de fortsetter videre boring i tilsvarende soner.

Utsetter i spesielle soner

I et brev sendt 22. juni bekreftet Statoil at de vil iverksette granskning av brønnkontrollhendelsen på 34/10C-0-6A og at de ikke vil bore nye brønner i de spesielle trykksonene før de har hatt en helhetlig gjennomgang av relevante brønnhendelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.