NETTARKIV

Verner hjemmet med overvåkningskamera

SIKKERHETSEKSPERT: Daglig leder Tom Sjølie i sikkerhetsselskapet Warden som leverer videoovervåkningsutstyr. Han er ingen hvem som helst i sikkerhetsbransjen. Sjølie har tidligere vært sjef for dataetterforskningsselskapet Vogon Internationals avdeling i Norge. Sjølie har også tidligere jobbet for dataredningsselskapet IBAS på Kongsvinger.
SIKKERHETSEKSPERT: Daglig leder Tom Sjølie i sikkerhetsselskapet Warden som leverer videoovervåkningsutstyr. Han er ingen hvem som helst i sikkerhetsbransjen. Sjølie har tidligere vært sjef for dataetterforskningsselskapet Vogon Internationals avdeling i Norge. Sjølie har også tidligere jobbet for dataredningsselskapet IBAS på Kongsvinger.Bilde: Trond Heggelund

I siste nummer av Teknisk Ukeblad hevdet politiet og sikkerhetseksperter at bildebevis fra mange videokameraer ikke holder mål som bevis.

– Når alarmen går, aktiveres kameraet og sender bilder direkte til alarmsentralen. Da kan vi øyeblikkelig avgjøre om det er falsk alarm eller om vi skal varsle politi, brannvesen eller vekter, sier Jørn Dyfrin, alarmansvarlig i Securitas Direct.

– Kameraet avslører umiddelbart om tyver forsøker å ta seg inn i huset. Bildene kan også identifisere innbruddstyven, og det virker avskrekkende, sier Dyfrin.

Slettes etter kort tid

Bildene fra kameraet kan bare sees på alarmsentralen og slettes etter kort tid. Boligeierne får ikke tilgang til dem, men politiet kan få bildene hvis det har vært innbrudd.

Huseiere som bruker kamera til å overvåke huset sitt, må merke boligen tydelig slik at besøkende vet at det er kameraovervåket.

– Men kameraet tar bare bilder hvis alarmen går. Det er ingen konstant overvåking, understreker Dyfrin.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.