DATATELE

Verdenskjent cyberterrorist lopper og lærer opp norsk næringsliv

HACKER FORTSATT: Kevin Mitnick hevder at han nå jobber lovlig når han hacker og avdekker sorte hull i datasikkerheten til flere større virksomheter og organisasjoner. Stor foredrags- og konulentvirksomhet gjør at Mitnick har hyrt inn et tyve talls hackere på kontraktsbasis for å hjelpe seg med hackingen.
HACKER FORTSATT: Kevin Mitnick hevder at han nå jobber lovlig når han hacker og avdekker sorte hull i datasikkerheten til flere større virksomheter og organisasjoner. Stor foredrags- og konulentvirksomhet gjør at Mitnick har hyrt inn et tyve talls hackere på kontraktsbasis for å hjelpe seg med hackingen.Bilde: MONTY BRINTON/MITNICK SECURITY

Mitnick er trekkplaster under sikkerhetsseminaret Paranoia 2006 som starter torsdag morgen.

Som det eneste mediet i Norge har Teknisk Ukeblad intervjuet superhackeren før han kom til Oslo.

Osama bin Mitnick

I intervjuet, som presenteres i papirversjonen av Teknisk Ukeblad på fredag, sier Kevin Mitnick at amerikanske myndigheter kaller ham Osama bin Mitnick, selv om han har gjort opp for seg ved å sitte i fengsel i fem år.

Kevin Mitnick er mest kjent som mannen amerikansk politi kalte «the most wanted computer criminal in United States history».

Han ble dømt blant annet for å ha hacket seg inn og stjålet data hos Motorola, Novell, Nokia, Sun og Universitetet i Sør-California.

Hacker fortsatt

42 år gamle Kevin Mitnick slapp ut av fengsel for seks år siden på betingelse av at han ikke skulle røre en datamaskin på tre år, ikke jobbe som konsulent eller rådgiver for noe selskap med tilknytning til IT-industrien, og ikke reise utenfor California uten spesiell tillatelse.

Nå kommer han altså til Norge for å holde innlegg om utfordringer og tankesett innen hacking, IT og datasikkerhet. Til Teknisk Ukeblad sier Mitnick at han fortsatt driver med hacking - men denne gangen i litt mer lovlige former.

Norske bedrifter er naive

I det eksklusive intervjuet med Teknisk Ukeblad sier Mitnick at:

- Norske virksomheter har en naiv tro på at brannmurer skal holde hackere ute. Men hva skjer dersom hackeren har fått tak i nøkkelen? Det er så altfor lett å glemme at mennesket er det svakeste ledd innenfor informasjonsteknologi.

LES HELE INTERVJUET I PAPIRVERSJONEN AV TEKNISK UKEBLAD PÅ FREDAG!

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.