NYHETSBREV

Vekst og bedre lønnsomhet

Data Respons leverer gode resultater for tredje kvartal

Kenneth Ragnvaldsen, konsernsjef i Data Respons, kan glede seg over gode tall.
Kenneth Ragnvaldsen, konsernsjef i Data Respons, kan glede seg over gode tall. Bilde: Data Respons

Data Respons hadde et godt tredje kvartal i 2015 med 21 prosent vekst, forbedret lønnsomhet og sterk internasjonal utvikling.

Driftsinntektene for tredje kvartal ble 226 millioner kroner, mot 186 millioner for tredje kvartal 2014, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons, i en pressemelding.

Bedre ordrereserver

Driftsresultatet (EBIT) endte på 13,8 millioner, mot 11,6 for 2014. Konsernets driftsinntekter for årets første ni måneder ble 695 millioner, mot 620, en vekst på 12 prosent. Driftsresultatet (EBIT) endte på 41,5 millioner, mot 37,1 for 2014. Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var 707 millioner, også her en vekst fra fjoråret da ordrereserven var 602 millioner i samme periode.

Les også: – NFA skal se på mulighetene for å gjenbruke teknologi fra oljesektoren i andre bransjer

Høy vekst i Sverige

Veksten i kvartalet er drevet av sterk utvikling i Sverige som befester seg som selskapets største marked.

– Vår sten-på-sten filosofi gir nå god uttelling hos de store industrielle aktørene i markedet. Det tar lang tid å få fotfeste og vise at man leverer verdiøkende tjenester og produkter, men når man først har gjort det blir det langsiktig og god business. De store driverne i markedet er mer mobilitet, økt robotisering, digitalisering av samfunnet og IoT – alle områder hvor vi har mye kompetanse og mange spennende tjenester og produkter å tilby, sier Ragnvaldsen.

Tyskland blir viktig

Tyskland er et viktig satsingsområde for Data Respons. Dette er det desidert største enkeltmarkedet i Europa med over 35 prosent av totalen.

– Vi har hatt stor fremgang i regionen og forventer å passere 100 millioner i omsetning i 2015. Vi ser gode vekstmuligheter i mange år fremover og på sikt mener vi det er realistisk at Tyskland blir størst, også i Data Respons.

Les: Eksporterer mer til Tyskland

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.