MASKINERUTSTYR

Vekst i salg av anleggsutstyr på nett

Det er ikke uvanlig at entreprenører handler gravemaskiner eller annet bransjerelatert utstyr til flere hundre tusen kroner på Internett.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. nov. 2012 - 09:22

- Handel av bygg- og anleggsutstyr på nett øker kraftig, forteller maskinansvarlig i Wee Trading, Jan Sigurd Bakken.

 

Nettet øker

Netthandel har en eksplosiv vekst her i landet. To ferske netthandelsundersøkelser, MPX Monitor og E-handelsrapporten fra Bring og Posten, viser at ni av ti nordmenn nå handler på Internett.

Nordmenn handler mest konsertbilletter, reiser og småelektronikk foran dataskjermen, og undersøkelsene viser at nordmenn under 40 år er de meste aktive netthandlerne.

Over halvparten av de spurte mener at enkel og lettvint handel er den største årsaken til at de handler på nett.

 

Også kapitalvarer

– Det som ikke kommer frem i disse undersøkelsene, er de virkelig kostbare investeringene som gjøres via netthandel. Vi opplever at entreprenører i bygg- og anleggsbransjen handler gravemaskiner til 250 000 kroner på nett, i tillegg til annet utstyr som graveskuffer, borremaskiner og ramper. Entreprenørene er med andre ord i ferd med å tilpasse seg de nye handlevanene, forteller maskinansvarlig i Wee Trading, Jan Sigurd Bakken.

 

Selger 90 prosent på nettet

I dag selger Wee Trading 90 prosent av sitt sortiment på nett, det meste utstyr rettet mot bygg- og anleggsbransjen. Veksten på netthandelen har vært over 10 prosent bare det siste året.

– Vår oppfatning er at det har skjedd mye med bransjeaktørenes innkjøpsrutiner. Tiden for spesialtilpasninger er forbi – nå er det standardvarer til en rimeligere penge som gjelder. Det er en av hovedårsakene til at netthandelen er i stor vekst, avslutter maskinansvarlig i Wee Trading, Jan Sigurd Bakken.

Det er ikke lenger uvanlig at bransjeaktører kjøper gravemaskiner, hjullastere eller kompaktlastere usett på nettbutikk, forteller Jan Bakken hos utstyrsleverandøren Wee Trading.
Det er ikke lenger uvanlig at bransjeaktører kjøper gravemaskiner, hjullastere eller kompaktlastere usett på nettbutikk, forteller Jan Bakken hos utstyrsleverandøren Wee Trading.
 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.