BYGG

Veidekke leverer gode resultater: Betaler hele overskuddet i utbytte

Veidekke omsatte for 43 milliarder i 2023 mot 39 milliarder i 2022. Det utgjorde en økning på 12 prosent.

Kronprins Haakon sammen med konserndirektør  Jimmy Bengtsson i Veidekke og administrerende direktør Daniel Kjørberg Siraj i Obos under et besøk hos Veidekke på Ulven i Oslo.
Kronprins Haakon sammen med konserndirektør Jimmy Bengtsson i Veidekke og administrerende direktør Daniel Kjørberg Siraj i Obos under et besøk hos Veidekke på Ulven i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen
8. feb. 2024 - 07:48

– Vi går inn i 2024 med en god og balansert prosjektportefølje og er derfor godt posisjonert for å håndtere det faktum at markedsforholdene er utfordrende i noen av segmentene, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i en børsmelding.

Bengtson sier at selskapet hadde et solid fjerde kvartal og økte både omsetning, resultater og marginer i den underliggende driften.

Det var særlig gode prestasjoner i Bygg Norge, Infrastruktur Sverige og Danmark som bidro til det gode resultatet. Selskapets styre har foreslått å utbetale hele overskuddet på 1,4 milliarder til eierne.

Åtte kroner per aksje

Det tilsvarer åtte kroner per aksje. 

– For året under ett er vi tilfreds med å ha levert gode resultater, som sammen med vår solide finansielle posisjon danner basis for styrets forslag om å utbetale hele resultatet i utbytte, sier konsernsjefen.

Veidekke har fulle ordrebøker også fremover. Totalt ligger det inne bestillinger verdt 40 milliarder kroner fordelt på de ulike markedene.

Det er kun en nedgang på to prosent mot 2022. 

Økte resultatet med 16 prosent

Omsetningen i fjerde kvartal endte på 12 milliarder kroner. 

Driverne var Bygg Norge, Infrastruktur Sverige og Infrastruktur Norge, men omsetningen falt i de øvrige virksomhetsområdene.

Resultatet for fjoråret var 16 prosent bedre enn i 2022: 1,444 milliarder mot 1,467 milliarder. Justert for en gammel tvistesak og et tomteslag var omsetningen totalt sett bedre, påpeker selskapet.

– Veidekke har god erfaring med å håndtere skiftende markedsforhold, og med den solide finansielle stillingen konsernet har i dag, kan vi også utnytte mulighetene som dukker opp fremover, sier Bengtsson i børsmeldingen.

Oslo 20231027. Konsernsjef Anders Opedal presenterer resultatene for 3. kvartal 2023.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Les også

Equinor: Kutter utbyttet med over 30 milliarder kroner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.