NYHETER

Veidekke lavest i Hedmark

Veidekke har gitt det klart laveste av fire anbud på utbedring av fylkesveg 24 i Hedmark. 31,6 millioner kroner vil Veidekke ha for jobben. Nærmeste konkurrent ligger nesten 12 prosent høyere.

Fylkesveg 24 langs Harasjøen er oversiktlig, men en utforkjøring kan bety et lite hyggelig møte med godt voksne trær eller steinblokker. Innen 1. desember nest år blir det bedre. (Foto: Google)
Fylkesveg 24 langs Harasjøen er oversiktlig, men en utforkjøring kan bety et lite hyggelig møte med godt voksne trær eller steinblokker. Innen 1. desember nest år blir det bedre. (Foto: Google)
28. mai 2014 - 08:15

Åge Haverstad Maskinentreprenør fra Sør-Fron, som holder andreplassen, vil ha 35,3 mill. John Galten fra Åmot er nr. tre med 36,7 mill., mens Gjermundshaug Anlegg fra Alvdal er nr. fire med 47,4 mill.

Strekningen som skal utbedres er knapt 7 km lang. Den går langs vestsiden av Harasjøen i Stange kommune. Ytterpunktene er Sjøenden i sør og Støa i nord. Oppdraget omfatter masseutskifting, breddeutvidelse og utbedring av sideterrenget.

Vegbredden skal utvides med en meter. Ny asfaltert bredde blir 7,5 meter fordelt på to felt på 3,25 meter og to skuldre på 0,5 meter.

I sikkerhetssonen langs vegen skal 90 000 kvm skog ryddes. Ca. 1 400 steinblokker i størrelsen en til ti kubikkmeter skal sprenges. For øvrig skal det sprenges 21 500 kbm i linjen, og 7 000 kbm myr og andre ubrukelige masser skal graves ut.

Utbedringen er prosjektert av Rambøll. Entreprisen er den tredje og siste på den 15 km lange strekningen Brattskjærvika-Støa på fylkesveg 24. De to første ble utlyst i 2010 og 2011 og er nå fullført.

Innen 1. desember neste år skal også strekningen Sjøenden-Støa være ferdig utbedret. Fylkesveg 24 har behov for utbedring også nord for Støa, men her blir det ikke gjort noe foreløpig. Det er ikke avgjort hvor vegen skal gå i framtida.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.