DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Veidekke billigst på driftskontrakten for riksveiene i Vestfold

Tilbudene på den første av de tre oppdelte Vestfold-kontraktene er åpnet.

To firmaer har levert tilbud på driftskontraktene for riksveiene i Vestfold. Kontrakten inkluderer også E18, som her ved Hanekleiva.
To firmaer har levert tilbud på driftskontraktene for riksveiene i Vestfold. Kontrakten inkluderer også E18, som her ved Hanekleiva. Foto: Eskild Sand, Mesta
12. juni 2019 - 11:06

Etter at Vegvesenet i april bare fikk ett tilbud - som de også mente var noen hundre millioner for høyt - på den store, åtteårige driftskontrakten for Vestfold vest, bestemte de seg for å avlyse konkurransen, og dele driftskontrakten for Vestfold i tre mindre kontrakter.

Nå er tilbudene for den første av de tre kontraktene - Driftskontrakt 0704 Vestfold riksveg - åpnet. Kontrakten omfatter 180 kilometer riksvei i Svelvik, Sande, Holmestrand, Horten, Re, Sandefjord og Larvik kommuner, og gjelder fram til 31. august neste år.

Vegvesenet fikk inn to tilbud på kontrakten, fra Veidekke Industri og Mesta. Åpningsprotokollen viser at Veidekke har levert det laveste tilbudet, 18,4 millioner kroner lavere enn Mestas tilbud.

Mesta var det eneste firmaet som gav tilbud på den opprinnelige Vestfold Vest-kontrakten, men tilbudet på nesten 1,3 milliarder kroner ble altså ikke antatt fordi bevilgningene ikke var store nok til at Vegvesenet kunne inngå kontrakt til den prisen, og kontrakten ble i stedet delt opp og utlyst på nytt.

De to andre delkontraktene for Vestfold - 0702 Vestfold syd og 0703 Vestfold nord har tilbudsfrist i dag, 12. juni.

Tilbudene fra åpningsprotokollen for driftskontrakt 0703 Vestfold riksveg var som følger:

Entreprenør Tilbudspris i kroner
Veidekke Industri 81.573.833
Mesta 99.979.674
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.