Vegvesenet vil ikke godkjenne flere nye fagverksbruer i tre

Vegvesenet forbyr bygging av en av de vanligste trebruene etter Havarikommisjonens rapport om Tretten bru.

Sundbyveien bru over E6 i Viken er en av tre trebruer som fylket  stengte etter at Tretten bru falt ned, i påvente av av Havarikommisjonens rapport.
Sundbyveien bru over E6 i Viken er en av tre trebruer som fylket stengte etter at Tretten bru falt ned, i påvente av av Havarikommisjonens rapport. Foto: Presttun, Remi Bøe, NTB
15. aug. 2023 - 13:04

Statens vegvesen skriver i en pressemelding at i påvente av den andre av de to delrapportene fra Statens havarikommisjon og den eksterne gjennomgangen som er bestilt, vil ingen nye fagverksbruer i tre bli godkjent av Vegdirektoratet fremover.

– Vi sier ikke at de aldri mer vil bli bygget, men vi har ikke noen tidshorisont på når de eventuelt kan bli godkjent igjen, sier divisjonsdirektør for drift og vedlikehold Bjørn Laksforsmo i Statens vegvesen til Teknisk Ukeblad.

Vegvesenet stoppet bygging av fagverksbuer i tre etter at Tretten bru kollapset 15. august i fjor. En lastebil og en personbil var på brua da det skjedde, men ingen ble fysisk skadd. Vegvesenet ville vente til Havarikommisjonens rapport om Tretten bru, i tillegg til gjennomgangen av de 14 andre fagverksbruene i tre.

Nå er undersøkelsene ferdige, men Vegvesenet vil likevel ikke åpne opp for å godkjenne bygging av denne typen bruer igjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.