PROSJEKTER

Vegvesenet skal gjøre rv4 nord for Lygna sikrere - ber om tilbud

Veilys, overvannshåndtering og tiltak mot utforkjøringsulykker.

Her ved sørsida av Einavatnet, nord for Lygna på riksvei 4, skal det settes opp gatelys. Det er ett av flere tiltak som nå skal gjøres for å gjøre riksveien mellom Lygna og Bruflat mer trafikksikker.
Her ved sørsida av Einavatnet, nord for Lygna på riksvei 4, skal det settes opp gatelys. Det er ett av flere tiltak som nå skal gjøres for å gjøre riksveien mellom Lygna og Bruflat mer trafikksikker. Foto: Google Maps
22. aug. 2019 - 10:14

Vegvesenet skal oppgradere riksvei 4 mellom Lygna og Bruflat i Vestre Toten med en rekke sikkerhetstiltak, og har nå lyst ut oppdraget i Doffin.

Tiltakene dreier seg om montering av veilys, fjerning av overvann og å slake ut skråninger langs veien for å minske konsekvensene av utforkjøringer.

Det skal settes opp veilys over en strekning på to kilometer, hvor terrenget er utfordrende med løsmasser og fjell. Her må det trolig sprenges for 14 fundamenter til lysmaster. Riksveien som har en ÅDT på cirka 6000 skal holdes åpen i hele anleggsperioden, og det blir bare tillatt med inntil 15 minutters stenginger i forbindelse med sprengning.

Et område av riksveien er utsatt for overvann, og her skal det settes opp to kummer på eksisterende stikkrenner. Vannet skal føres videre i overvannsrør ut i en bekk.

Cirka 30 utkjørsler på strekningen skal oppgraderes med nye eller lengre stikkrenner, og gjøres mer trafikksikre ved at skråninger langs innkjørslene og riksveien slakes ut for å gjøre konsekvensene mindre om biler kjører ut av veien.

Fristen for å levere tilbud på oppdraget er satt til 17. september, og arbeidene skal være gjennomført innen første juli neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.