NYE VEIER

Vegvesenet kjøper minst 225.000 kubikk stein fra Nye Veier

Statens vegvesen signerte fredag 11 . mars en gjensidig avtale om levering av stein fra Nye Veier.

Det var god stemning under signeringen på prosjektkontoret til Statens vegvesen ved Baneheia. Fv. Nils Ragnar Tvedt, prosjektleder i SVV, Bård Kimestad, byggeleder i SVV og Harald Jonny Solvik, prosjektleder i Nyer Veier.
Det var god stemning under signeringen på prosjektkontoret til Statens vegvesen ved Baneheia. Fv. Nils Ragnar Tvedt, prosjektleder i SVV, Bård Kimestad, byggeleder i SVV og Harald Jonny Solvik, prosjektleder i Nyer Veier. Foto: Øystein Aalen/Statens vegvesen
14. mars 2022 - 07:16

Prosjektet E18/E39 Gartnerløkka-Kolsdalen i Kristiansand skal fylle ut stein i havnebassenget for å utvide Kristiansand fergeterminal og øke områdestabiliteten. Til dette arbeidet trenger prosjektet rundt 300.000 m3 stein.

Steinen som skal brukes til det er tunnelstein fra Haumyrheitunnelen, stein som Statens vegvesen skal sprenge ut i Duekniben og stein levert fra Nye Veier, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

God nytte for begge parter og miljøet

Statens vegvesen signerte 11. mars en gjensidig avtale om levering av stein fra Nye Veier sitt anlegg på E39 ved Grauthelleren vest for Kristiansand til vårt prosjekt E18/E39 Gartnerløkka-Kolsdalen. Dette gir en samfunnsmessig god utnyttelse av stein og en god miljøvennlig avtale med kortreist stein. Avtalen kutter også merkostnader da man slipper å frakte steinen langveisfra, heter det i meldingen.

– Denne avtalen er resultat av godt samarbeid mellom Nye Veier og Statens vegvesen i Kristiansand, sier Nils Ragnar Tvedt, prosjektleder i Statens vegvesen, som signerte kontrakten sammen med Harald Jonny Solvik, prosjektleder i Nye Veier.

Starter nå i mars

Det er AF Gruppen som har entreprisekontrakten med Nye Veier, mens TT Anlegg har kontrakten med Statens vegvesen om utlegging av stein i havnebassenget der Bård Kimestad er byggeleder for Statens vegvesen.

Arbeid med levering av stein og utlegging i havna begynner nå i midten av mars, og skal etter planen bli ferdig rundt 1. desember i år.

Avtalen med Nye Veier omfatter tilkjørt 225.000 m3 stein, og i tillegg opsjon på ytterligere 45.000 m3 stein og 30.000 m3 knust stein 0-300 mm.

I september 2022 gikk et ras over E39 ved Hennset og traff et hus i Valsøyfjorden i Heim kommune i Trøndelag.
Les også

Avdekket for dårlig håndtering av skredrisiko. Vegvesenet og Nye Veier skal under lupen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.