Vegvesenet gikk god for rasområdet i Granvin

Før Vegvesenet startet anleggsarbeid ved Granvinsvannet i Hordaland, konkluderte de med at risikoen for at vegen skulle rase ut i vannet var liten. Onsdag skjedde nettopp dette.

To gravemaskiner ble skylt ut i Granvinsvannet da et veistykke på riksvei 13 mellom Granvin og Voss raste ut onsdag kveld. Ingen personer ble skadd. Det jobbes for tiden med gravearbeider på strekningen.
To gravemaskiner ble skylt ut i Granvinsvannet da et veistykke på riksvei 13 mellom Granvin og Voss raste ut onsdag kveld. Ingen personer ble skadd. Det jobbes for tiden med gravearbeider på strekningen. Bilde: Johannes Holven / NTB scanpix
NTB
28. apr. 2016 - 08:11

– Sannsynligvis er det kanskje ikke riktig lenger at veganlegget ikke kunne gli ut, sier prosjektdirektør Kjartan Hove i Vegvesenet til Bergens Tidende.

200 meter av riksveg 13 mellom Granvin og Voss seg ut i vannet onsdag kveld. To gravemaskiner forsvant ut i vannet, men ingen personer er skadd.

På forhånd ble det gjort en rekke vurderinger av grunnforholdene på stedet. Vegvesenet konkluderte med at det var liten risiko for at veganlegget skulle gli ut i Granvinsvannet, ifølge avisen.

Beboere som bor i nærheten av rasstedet forteller at fyllingen i vannet ga etter, og at massene seg jevnt og trutt ut i vannet.

– Hva dette skyldes er det vanskelig å si noe om. Fagfolk må inn og vurdere. Men det har skjedd i nærheten av et anleggsområde. I utgangspunktet vil det være naturlig at en eller annen form for anleggsaktivitet har ført til utglidingen, sier Hove.

Raset skjedde rundt 200 meter fra krysset hvor riksveg 13 møter fylkesveg 572. Vegen er helt stengt på rasstedet. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.