SAMFERDSEL

Vegvesenet avlyser planen om ferjefri E39

Åpner opp for å beholde ferjer langs E39.

I mange år har Vegvesenet jobbet mot et ferjefritt E39, nå snur etaten i forbindelse med arbeidet med ny NTP.
I mange år har Vegvesenet jobbet mot et ferjefritt E39, nå snur etaten i forbindelse med arbeidet med ny NTP. Foto: Statens vegvesen
30. sep. 2019 - 12:28

Statens vegvesen åpner for å beholde ferger og skyve på prosjekter i fergefri E39.

Det opplyser fungerende veidirektør Bjørne Grimsrud til Dagens Næringsliv mandag morgen. 

– Statens vegvesen forlater konseptet om en fullstendig fergefri E39 fra Trondheim til Kristiansand og jobber nå med alternative strategier. Målet er at folk skal komme frem, sier Grimsrud til avisen. 

I månedsskiftet skal etaten levere sitt forslag til Nasjonal transportplan (NTP) som legges frem i 2021. Det er i den forbindelse Vegvesenet har tatt en ny gjennomgang av den ferjefrie strekningen. 

– Vi snur hver stein for å vurdere økt effektivitet og reduserte kostnader. Og ja, også om forbedret fergetilbud er mer effektivt enn fergefrie kryssinger på E39. Vi jobber mer med enkeltstrekninger enn å tenke ferdigstilling av hele prosjektet, sier Grimsrud. 

Det er tidligere anslått at det vil koste 340 milliarder kroner å gjennomføre utbyggingen som kan gjøre hele E39 ferjefri. 

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.