Vegvesenet aner ikke når flomrammede veger åpner igjen

Rekordstore vannmengder er målt i to vassdrag etter uværet som har herjet Sørlandet de siste dagene. Vannet trekker seg tilbake, men 47 veger er fortsatt stengt.

NTB
3. okt. 2017 - 11:12

Ifølge meteorologene falt det dobbelt så mye nedbør i Agder-fylkene i løpet de siste tre dagene, som det det vanligvis gjør i løpet av en hel høstmåned. Ved minst to vassdrag ble det målt flomrekord, og nedre deler av de fleste vassdrag har fortsatt flomnivå oransje, ifølge NVE.

Forsikringsselskapene opplyste mandag har antallet skademeldinger har passert 1.500, og de fortsetter å tikke inn. Samme dag meldte vegtrafikksentralen at de hadde mistet tellingen over stengte veger på Sørlandet.

Selv om nedbøren har roet seg noe tirsdag, sliter de fortsatt med å få fullstendig oversikt.

– Vi har oversikt så langt seg gjøre, men får stadig meldinger om veger som kan åpnes igjen eller om nye veger som må stenges, sier trafikkoperatør Leif Christensen til NTB.

Foreløpig er 21 veger midlertidig stengt i Aust-Agder på grunn av oversvømmelser. Tallet er 23 for Vest-Agder, der man også kan legge til tre stengte veger på grunn av jordras.

Ifølge Christensen har flere steder vært mer eller mindre isolert, blant annet Birkenes i Vest-Agder. Når det eventuelt blir mulig å ferdes som normalt igjen i Agder-fylkene, tør ikke Vegvesenet å spå.

– Vi får stadig vekk henvendelser om dette, men vi har ingen gode svar. Vegene som er stengt på grunn av oversvømmelser, åpner når vannet trekker seg vekk. Ved de som er skadd av jordras må vi fysisk inn og gjøre tiltak, sier trafikkoperatøren.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.