E18 VESTKORRIDOREN

Vegvesenet fikk fire tilbud på oppdraget om å måle setninger langs E18 ut av Oslo

Terratec AS, Rambøll Norge AS, PAS Ingeniører AS og Exact Geo Survey AS hadde levert tilbud ved anbudsfristens utløp i dag.

Fire firmaer kjemper om oppdraget med å måle setninger på nær 600 bygg langs E18 Lysaker-Ramstadsletta
Fire firmaer kjemper om oppdraget med å måle setninger på nær 600 bygg langs E18 Lysaker-Ramstadsletta Foto: Statens vegvesen
7. sep. 2020 - 14:10

Under bygging av ny E18 Lysaker-Ramstadsletta skal det utføres setningsmålinger av bygninger og konstruksjoner i området. Det er anslått at ca. 520 boliger, 25 boligblokker og 50 næringsbygg kan bli påvirket av anleggsarbeidene i form av setninger.

Kontrakten er den første av tre leverandørkontakter på oppfølging av setninger, vibrasjonsmålinger og bygningsbesiktigelse. Vibrasjonsmålinger og bygningsbesiktigelser blir egne kontrakter som lyses ut i løpet av høsten 2020.

Setningsmålinger er nødvendig for å overvåke mulige setninger på eksisterende bebyggelse og konstruksjoner i forbindelse med anleggsarbeidene. I tillegg vil informasjonen bli benyttet som dokumentasjon ved eventuelle skadesaker på omkringliggende bebyggelse.

Flyet fra Alaska Airlines undersøkes etter ulykken.
Les også

Flere flyselskap har funnet «løse deler» på Boeing 737 Max 9-fly

Tett bebyggelse

Oppdragene vil også omfatte nødvendig kontakt med grunneiere for gjennomføring av oppdraget. Prosjektet foregår i et område med tett bebyggelse. Frist for montering av bolter og utgangsmåling er satt til flere måneder før anleggsstart for de forskjellige områdene i prosjektet.

– Vi begynner nå å gå gjennom tilbudene, og håper å ha en innstilling klar om få uker, sier Geir Dehli i Statens vegvesen.

Oppdraget ble utlyst i slutten av juni 2020, og man planlegger å inngå denne kontrakten i oktober 2020. Planlagt oppstart av arbeidene er vinteren 2020/21. Avtalens varighet er omtrent 8 år, med hovedmengde av arbeid ved etablering av målepunkter/bolter de første årene.

Les også

Åtte firmaer vil brøyte fylkesveiene i de østligste dalene i Innlandet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.