Veg-innovasjon og jubileum på årets BD-symposium

Årets store bransje-symposium i regi av Brødrene Dahl fokuserer på de store endringene som skjer på vegsiden.

Fra fjorårets 360-symposium som også ble arrangert på Gardermoen.
Fra fjorårets 360-symposium som også ble arrangert på Gardermoen.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
27. feb. 2017 - 10:36

- Det skjer mye spennende på norske veger. Ny organisering, store ambisjoner og ny teknologi vil forandre hverdagen for oss som jobber i bransjen, sier Terje Moe, Markedssjef for samferdsel hos Brødrene Dahl. Han forteller at de nye mulighetene gir rammen for samferdselsprogrammet på årets 360-symposium.

Intelligent vegutbygging

Både dagens teknologi og framtidens vil få oppmerksomhet på symposiet. – Intelligente trafikksystemer, i form av elektroniske skilt er for fullt på veg inn på norske veger. Men det er ikke mange år til bilen i seg selv blir en sensor som kan hjelpe oss å oppdage og varsle farer på vegen. At dette kommer samtidig med store vegprosjekt som fergefri E39 gir nye muligheter for sikrere veger, sier Moe

Bedre vegsikring får også oppmerksomhet på programmet. – Spesielt interessant blir det å få et nærmere blikk på ny teknologi for støtputer og endeterminaler, som kan monteres enklere og øke trafikksikkerheten, sier Moe.

360-symposium for fjerde gang

- Ideen bak 360 Symposium er å se samfunnsplanleggingen i et helhetlig perspektiv, se hvilke utfordringer som er felles for alle, og hvordan hvert fagområde kan skape nye, grønne løsninger. Jørgen Randers holder hovedforedraget om hvordan klimaendringene påvirker oss, forteller Torbjørn Vik, ansvarlig for 360 og markedsdirektør i Brødrene Dahl.

360 Symposium kan skilte med over 30 innledere på høyeste nivå, blant disse to statsråder. – Vi setter enorm pris på at både Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen og Fiskeriminister Per Sandberg har takket ja til invitasjonen vår. Vi har veldig tro på at godt miljøarbeid må baseres på samarbeid mellom politikere og næringsliv, sier Torbjørn Vik i Brødrene Dahl.

Alle deltakere er også invitert til å feire Brødrene Dahls 100-årsjubileum. – På kvelden skal vi ha en skikkelig markering av at Brødrene Dahl er 100 år i 2017. Målet er å få til en bursdagsfest vi kan snakke om de neste 100 årene, avslutter Vik.

360 Symposium arrangeres av Brødrene Dahl. Brødrene Dahl er Norges ledende grossist innen rør og teknisk utstyr til blant annet VVS, vann- og miljøteknikk, samferdsel, havbruk og vannkraft. 360 Symposium 2017 arrangeres på «The Qube» på Gardermoen 22. og 23. mars 2017. I tillegg til fagseminarer deltar 45 utstillere på messen som arrangeres parallelt. Flere av disse representerer viktige leverandører til vegsektoren.

Program og informasjon finnes http://www.360.no/

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.