KRAFT

Vattenfall får Havsul 1-kontrakt

NORSK HAVVIND-DRØM: Vattenfall Power Consultant AB Norge har vunnet en Havsul 1-kontrakt.
NORSK HAVVIND-DRØM: Vattenfall Power Consultant AB Norge har vunnet en Havsul 1-kontrakt. Bilde: Havgul

Vattenfall Power Consultant AB Norge har vunnet en kontrakt som gjelder kabling i konsesjonsområdet til Norges foreløpig eneste konsesjonsgitte havvindpark, Havsul 1.

Vattenfall skal levere det tekniske underlaget for internkabling, transformator, kabel for ilandføring og nettkobling på land.

Underlag

– Vattenfall skal levere det tekniske underlagsmaterialet som vi vil bruke for en senere anbudskonkurranse for utførelse av selve jobben, sier administrerende direktør Tore Engevik i Vestavind Offshore til Teknisk Ukeblad.

Mandag offentliggjorde selskapet hvilke fire norske og utenlandske grupperinger som skal konkurrere om å bli leverandører til havvindparken utenfor Sandøy kommune i Møre og Romsdal.

Se hvilke aktører som ble valgt:
Skal samarbeide om Havsul 1

– Vattenfall og de fire grupperingene skal levere sine forslag samtidig. Vi er avhengig av å se totaliteten før vi tar en beslutning på hvordan vi går videre med vårt løp, sier Engevik.

Vinn-vinn

– Har dere tro på at dere får inn forslag med så store kostnadsreduksjoner at Havsul 1 blir bygget?

– Ja, det er derfor vi har valgt disse grupperingene. Vi mener vi er i en vinn-vinn-situasjon. Vi kan rigge disse aktørene for å delta i større konkurranser senere, samtidig som vi løser utfordringene vi har med Havsul 1, sier Engevik.

Investeringsbeslutning

I løpet av sommeren skal Vestavind Offshore ta stilling til hvilken eller hvilke grupperinger som skal bli leverandører av anlegget.

– Med det beslutningsgrunnlaget vi jobber for å få nå, håper vi at vi kan legge fram et forslag om investeringsbeslutning for styret om cirka tolv måneder, sier Engevik.

2014

Dersom styret vedtar investeringsbeslutning, kan de første bunnfaste turbinene bli installert i løpet av første kvartal 2014.

Det er ennå ikke avgjort om utbyggingen skal gjøres etappevis.

Engevik varsler flere kontraktstildelinger i løpet av de nærmeste ukene.

Les også:
Norges første havvindpark: Jakter på leverandør
Første ja og nei til offshore vindkraft

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.