NYHETER

Vassbakk & Stol overtok ledelsen

Da et oppdrag i Tysvær kommune ble utlyst tidligere i år, ga Bertelsen & Garpestad laveste anbud. Konkurransen ble avlyst og jobben utlyst på nytt. Nå er det Vassbakk & Stol som leder, men det laveste anbudet er omtrent uforandret. 

Vassbakk & Stol leder kampen om dette krysset. Det er prosjektert av ConStrada i Bergen. (Ill.: Statens vegvesen)
Vassbakk & Stol leder kampen om dette krysset. Det er prosjektert av ConStrada i Bergen. (Ill.: Statens vegvesen)
6. aug. 2014 - 15:05

78,7 millioner kroner vil Vassbakk & Stol ha for jobben. Bertelsen & Garpestad ville ha 78,1 mill. etter første utlysning, men har nå hevet prisen til 82,7 mill.

Deltakerne i konkurransen er de samme som deltok første gang. Tredje og siste deltaker er Risa, som har ligget høyeste begge gangene, men har nå redusert prisen fra 92 til 85,6 mill.

Første utlysning fant sted i februar. De to laveste anbudene måtte avvises, og Vegvesenet valgte å lyse ut konkurransen på nytt. Risa klaget på vedtaket, men fikk ikke medhold.

Oppdraget gjelder ombygging av et trafikkfarlig T-kryss innerst i Førresfjorden. Her møtes E134 og fylkesveg 771. Krysset skal nå bli planskilt. Det ligger like øst for den 300 meter lange Førrestunnelen. Ca. halvparten av tunnelen skal strosses for å gi plass til begynnelsen på en avkjøringsrampe.

Østre tunnelportal skal rives og erstattes med en bredere portal. Den nye blir 20 meter lang. Bredden varierer mellom 14,7 og 15 meter. All vann- og frostsikring i tunnelen skal skiftes ut. Det samme skal skje med belysningen.

Opprinnelig ble fristen for ferdigstillelse satt til 30. november 2015. Da det ble klart at oppdraget skulle utlyses på nytt, ble fristen forlenget til 29. april 2016.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.