ENERGI

Varsler fall i oljeservice på 22 prosent i år

Rystad Energy tror mange aktører i leverandørindustrien vil gå konkurs. 

Boreriggen Scarabeo 5 da den lå i opplag i Florø i august i fjor. I en fersk analyse anslår Rystad Energy at riggmarkedet og den øvrige oljeservicebransjen går tunge tider i møte.
Boreriggen Scarabeo 5 da den lå i opplag i Florø i august i fjor. I en fersk analyse anslår Rystad Energy at riggmarkedet og den øvrige oljeservicebransjen går tunge tider i møte. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
4. juni 2020 - 07:18

Leverandørindustrien i oljebransjen står foran kraftig fall i etterspørsel i år, anslår analyseselskaper Rystad Energy, som varsler mange konkurser.

Sjef for oljeserviceanalyse i Rystad Energy, Audun Martinsen, sier til Dagens Næringsliv at ett av fem selskaper i leverandørindustrien kan gå konkurs etter at oljeselskapene har varslet store kutt i investeringene.

Koronapandemien og fallet i oljeprisen har rammet norsk og internasjonal oljenæring brutalt. Flere tusen er permittert eller har allerede mistet jobben. Martinsen sier det ikke ser lyst verken for tredje og fjerde kvartal i år, eller for de seks første månedene i 2021.

Siden årsskiftet er oljeprisen nesten halvert. Servicebedriftene merker ordrestansen fra oljeselskapene umiddelbart.

Ikke før i 2022/ 23 tror analysesjefen markedet vil bedre seg. Og verst vil det bli for riggselskaper og brønnserviceselskapene, mener Martinsen.

– Blant riggselskapene, og veldig mange norske brønnserviceselskap som leverer utstyr og tjenester til riggene, venter vi dessverre at mange kommer til å gå bort, sier han.

Stein Lier-Hansen går av som leder i Norsk Industri.
Les også

Norsk Industri-sjef Stein Lier-Hansen går av – starter i Bellona

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.