KRAFT

Varmefotograferer fjernvarmenettet fra fly

FJERNVARME FOTOGRAFERES: Slik ser det ut når man tar bilde av fjernvarmenettet fra fly med varmekamera. (Illustrasjonsfoto)
FJERNVARME FOTOGRAFERES: Slik ser det ut når man tar bilde av fjernvarmenettet fra fly med varmekamera. (Illustrasjonsfoto) Bilde: Termisk Systemteknik
Øyvind LieØyvind Lie
15. apr. 2011 - 11:13

– Vi flyr i 700-800 meters høyde og termofotograferer hele fjernvarmenettet i Oslo, som har en total utstrekning på om lag 400 kilometer. Da får vi en fullstendig tilstandsrapport når det gjelder hvor godt nettet holder på varmen, sier Morten Schau, informasjonssjef i Hafslund i en pressemelding.

Avansert

Han sier varmekamerateknikken som brukes er langt mer avansert enn den man bruker når man skal finne varmelekkasje fra bygninger.

Termograferingen vil avdekke eventuelle svakheter, skader og lekkasjer av vann og energi på alle nedgravde fjernvarmerør og komponenter.

– Fjernvarmenettet vårt har god kvalitet, og er i stor grad av nyere dato. Vi vil med denne kontrollen forsikre oss om at alt er som det skal. Det som måtte dukke opp av akutt utbedringsbehov, vil vi kunne ta hånd om i god tid før neste fyringssesong, sier Schau.

Først

Det svenske firmaet Termisk Systemteknik er engasjert for oppdraget. Det er første gang at slik termografering gjennomføres i Norge.

Termisk Systemteknik har gjennomført tilsvarende oppdrag for flere svenske fjernvarmeselskaper, med gode resultater.

Termograferingen gjennomføres om natten i perioden 14.-24. april. Flyvingen vil ifølge Hafslund ikke forårsake nevneverdig støy.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.