ENERGI

Vår Energi har funnet olje i Barentshavet

Nær Goliat-feltet.

Vår Energi har gjort et nytt oljefunn i Goliat-lisensen, melder selskapet. Det er foreløpig usikkert hvor store volumer det er snakk om.
Vår Energi har gjort et nytt oljefunn i Goliat-lisensen, melder selskapet. Det er foreløpig usikkert hvor store volumer det er snakk om. Foto: Eirik Helland Urke
Ina AndersenIna AndersenJournalist
9. feb. 2023 - 06:51

Vår Energi melder at de har gjort et oljefunn i Countach-brønnen i Barentshavet. Brønnen er boret i lisensen til Goliat-feltet, nordvest for Hammerfest, som så langt er det eneste oljefeltet i produksjon helt nord på sokkelen. 

De planlegger nå å bore et sidesteg for å kunne avgrense funnets størrelse. Oppdatert informasjon om hvor hvor store volumer med olje det er snakk om, vil bli publisert når dette foreligger, skriver selskapet.

Det utføres nå omfattende datainnsamling for videre vurdering. 

Vår Energi er operatør med en eierandel på 65 prosent, mens Equinor er partner og eier de resterende 35 prosent.

Oljedirektoratet har så langt ikke bekreftet funnet i Barentshavet. 

Vår Energi sto for fjorårets største funn, med gassfunnet Lupa, på mellom 57–132 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter med gass. Også dette funnet er gjort i Goliat-området.

En gjennomskåret sulfidprøve, hentet opp fra Sokkeldirektoratets tokt på Mohnryggen i Norskehavet i 2020. Den har et høyt innhold av kobber, sink, kobolt og også sjeldne jordarter.
Les også

Vi kan etterape naturen for å hente opp mineraler uten å skade naturen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.