Vant storkontrakt for kringkasting i tunneler

Det Selje-baserte teknologiselskapet Paneda har vunnet anbudet fra Statens vegvesen om levering av DAB kringkasting i 5 fylker i Region Sør.

Fra Paneda, Per Olav Svendsen, Oddvar Flølo og Geir Gjørsvik Fra Statens vegvesen, Jan Øyvind Pedersen og Gert Albrecht For mer informasjon: Geir Gjørsvik, adm. direktør Paneda-Gruppen geir@paneda.no +4745027175 FAKTABOKS:
Fra Paneda, Per Olav Svendsen, Oddvar Flølo og Geir Gjørsvik Fra Statens vegvesen, Jan Øyvind Pedersen og Gert Albrecht For mer informasjon: Geir Gjørsvik, adm. direktør Paneda-Gruppen geir@paneda.no +4745027175 FAKTABOKS: Bilde:
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. mars 2016 - 11:56

FM-nettet skal etter planen slukkes i 2017, og i den forbindelse er Statens vegvesen i gang med å oppgradere alle kringkastingsanlegg i tunneler til å sende DAB-signaler. Kommunikasjon i tunnel er en del av Vegvesenets sikkerhetsregime.

 

Dekker 100 tunneler

I Region Sør er det 49 tunneler som skal dekkes med 23 DAB radiosentraler som dekker flere tunneler samtidig. Med den nye kontrakten dekker Paneda 100 tunneler i Norge med sitt egenutviklede kringkastingssystem, og er den største aktøren i det norske markedet.

Selskapet har tidligere vunnet kontrakter for installering av radiokringkasting i noen av Norges mest trafikkerte tunneler, blant annet prestisjekontrakten for oppgradering av 27 tunneler i Oslo området. Paneda har nå storparten av tunnelene fra grensen til Sverige, rundt Oslofjorden og sørover til Rogaland.

 

Egenutviklet teknologi

Paneda er den eneste aktøren på det norske markedet som har satset på en egenutviklet teknologi med det helt sentrale systemet for innbryting, Paneda Breakin System, på DAB og FM. Som en ekstra trygghet for trafikantene, har Paneda har også utviklet et overvåkingssystem som sikrer at kringkastingssystemet er operativt til enhver tid. Systemet overvåker DAB kringkastingssystemene i tunnelene døgnet rundt, 365 dager i året.

 

Videre satsing i utlandet

Den økte aktiviteten som følger med kontrakten betyr mye for Paneda, som dobler omsetning for tredje gang på fire år. Den nye storkontrakten gir selskapet en viktig referanse for videre satsing i utlandet.

I tillegg til tunneler, satser Paneda på flere egenutviklede DAB systemer med internasjonalt potensiale. Paneda har også utviklet et helt unikt DAB-headend system for kringkastere. Dette systemet ble nylig lansert på markedet med stor interesse fra lokalradioer og større kringkastere i Norge og internasjonalt.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.