T2

Vanedannende lydgjengivelse

TEST: AKG K 551.

AKG K 551.
AKG K 551. Bilde: Watt
Håvard Holmedal
20. jan. 2013 - 08:36
Vis mer

AKG har laget hodetelefoner lenge før Ludacris, DrDre og 50Cent var kommet til bleiestadiet, og har sin helt bestemte mening om hvordan lyd på hodet skal være. De er kanskje ikke super-kule, men du verden som de kan spille musikk.

På innsiden sitter det et stort 5cm element som i denne hodetelefonen har blitt ”stemt” litt annerledes enn AKG sine studio- og hifi-modeller.

Materialene er av god kvalitet, bærekomforten er meget høy, og klokkene går helt utenpå ørene.

Lyden er førsteklasses

K 551 er fortsatt ikke i samme klasse når det gjelder bass som Monster, Soul eller SMS, selv om AKG har gitt denne modellen litt mer ”loudness” for å tekkes litt yngre kjøpere.

Fortsatt spiller de mellomtone og diskant i ekte hifi/studio-kvalitet, og har en oppløsing og en evne til å gjengi detaljer som få andre gjør den etter.

Jeg blir sittende å spille Silje Nergård og hennes Nightroad fra albumet A Thousand True Stories, og lar meg forføre totalt. Stemmen hennes blir rett og slett gjengitt på en fortryllende måte. Samtidig er det nøktern, skikkelig og veldig engasjerende.

Tyngre musikk føles av en eller annen grunn veldig annerledes. Da er det som om elementene våkner skikkelig til liv, bassen blir dypere og føles faktisk ganske tung og ekte. I tillegg er dynamikken på høyt nivå når innspillingene legger opp til det.

Forskjellen på denne og de mest bassdominerte modellene på markedet er at denne ikke spiller bass hele tiden. Det gjør faktisk en stor forskjell!

TEST: Lekre høyttalere på veggen

Konklusjon

Nå er det jo selvsagt et spørsmål om det er høy lydkvalitet folk vil ha.

Men når du har blitt lei dine blå, røde, orange eller fiolette mote-hodetelefoner, og vil ha noe som virkelig låter bra og som i tillegg kan doble som øreklokker til stereoen hjemme, er K551 et veldig bra valg. 

Den spiller superflott, og bærekomforten er meget god.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

TEST: TV-er mellom 40 og 42 tommer

TEST: Billige projektorer til hjemmekino  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.