TRAFIKK OG ITS

Vaa fikk ITS-prisen: – Han har gitt flere mot til å satse i et umodent marked

Vegvesenets ITS-pioner hylles av ITS-Norge.

Torgeir Vaa har fått ITS-prisen for 2019.
Torgeir Vaa har fått ITS-prisen for 2019. Foto: ITS Norge
13. mars 2020 - 12:41

Torgeir Vaa fra Statens vegvesen er tildelt ITS-prisen for 2019. Han får prisen for sitt genuine engasjement for ITS og for sitt årelange arbeid som pioner innenfor utvikling og bruk av ny teknologi i vegsektoren, skriver ITS Norge i en melding.

Torgeir Vaa fikk tildelt ITS-prisen for 2019 på generalforsamlingen til ITS Norge, og prisen ble overrakt av styreleder Hanne Nettum Breivik.

Hun begrunnet prisen med Torgeir Vaas enorme engasjement i ITS-sektoren og hans store innsats og drivende kraft for å sette Norge på kartet innen utvikling og pilotering av automatiserte transportløsninger.

I disse dager avgjøres Flytogets skjebne. Samtidig stiller ESA spørsmål om prosessen som endte med at Flytoget om fire år står uten trafikkavtaler.
Les også

Snart avgjøres Flytogets fremtid: ESA vurderer om de vil starte formell undersøkelse

– Har våget å satse

Daglig leder Reond Hovland i ITS-Norge mener Vaa har satt tydelige spor etter seg i bransjen.

– Som følge av Vaas ITS-engasjement har flere små og mellomstore bedrifter våget å satse innenfor et marked som ennå ikke er modent, noe som er avgjørende viktig for å lykkes med industrialiseringen i Norge, sier Hovland.

ITS-lederen trekker også fram at Vaa har vist stort engasjement overfor studenter og gitt unge medarbeidere mulighet til å utvikle seg innen ITS-området.

Torgeir Vaa sa i sin takketale at han trodde prisen kan bidra til økt trafikksikkerhet.

– Jeg setter stor pris på denne anerkjennelsen. ITS-prisen bidrar til økt forståelse for viktigheten av denne teknologiens muligheter og virkninger. Med hjelp av ITS kan vi øke trafikksikkerheten, redusere klimautslipp og få en smidigere hverdag sier ITS-vinneren Torgeir Vaa.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård presenterte stortingsmeldingen om Nasjonal transportplan.
Les også

Pinglete satsing på ny teknologi

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.