Uværet i Sør-Norge stenger de fleste fjellovergangene

Fredag morgen er de fleste fjellovergangene i Sør-Norge stengte eller har kolonnekjøring på grunn av dårlig vær.

Snøskred over riksvei 13 – Suldalsveien i Rogaland.
Snøskred over riksvei 13 – Suldalsveien i Rogaland. Foto: politiet / NTB
17. mars 2023 - 08:52

Ved 6-tiden fredag morgen er både riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 13 Vikafjell stengt. Det samme gjelder riksvei 13-strekningen over Horda i Ullensvang, som er stengt på grunn av snøskred.

Også fylkesvei 50 Aurland-Hol, fylkesvei 51 Gardi-Bygdin og fylkesvei 53 Tyin-Årdal stengt på grunn av uværet, ifølge Statens vegvesen.

Torsdag kveld ble E6 over Dovrefjell stengt på grunn av uværet. Det samme gjelder for fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet.

Det er kolonnekjøring på E134 Haukelifjell og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet, mens E16 Filefjell og riksvei 15 over Strynefjell er åpen for trafikk.

Bergensbanen mellom Hallingskeid og Myrdal er stengt på grunn på snøras. Det betyr at togstrekningen mellom Bergen og Oslo ikke går.

Det er et omfattende rydningsarbeid, og strekningen vil være stengt inntil videre, opplyser Bane Nor.

– Vi har ikke full oversikt over omfanget av skadene etter snøraset. Strekningen vil være stengt inntil videre, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Det er ikke satt opp noen alternativ transport på strekningen, opplyser kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.