IT

Utvikler Surface-komponenter i Trondheim

– Ingen slår oss på strømforbruk, sier Atmel-sjef.

Microsofts Surface RT er solid, responsivt og praktisk.
Microsofts Surface RT er solid, responsivt og praktisk. Bilde: Reuters
25. jan. 2013 - 19:55

Atmel opplever stor suksess med sin mikroelektronikk. Radiobrikker, mikrokontrollere og elektronikk for berøringsskjermer blir utviklet i Trondheim og solgt over hele verden.

Microsofts nye nettbrett, Surface, er blitt en god referanse for selskapet. Det inneholder flere komponenter som er utviklet i Trondheim.

Selskapet har fått en stor posisjon på radiobrikker som fungerer med ZigBee-standarden.

Les også: Dette er Norges ukjente milliardbutikk

Leverer til Philips

Markedssjef for Wireless i Atmel i Trondheim, Magnus Pedersen gleder seg også over selskapets  kontrakt med Philips for å levere radiokommunikasjon til deres nye LED-baserte lyspærer.

Via en app kan man kontrollere både lysstyrke og fargetone i pærene. I tillegg til å kunne kontrollere lampene via appen kan lampene selv formidle signaler til hverandre om de er utenfor rekkevidde.

Radioen som Atmel har levert gjør også jobben som en ruter som kan få styringssignalene til å hoppe videre.

– ZigBee er ikke så stort i Europa, men det kommer nå, gjennom slike ting som lyskontrollen til Philips. I USA er standarden mye større fordi de er kommet mye lengre med smarthus og alle former for smart måleravlesning. De som driver bygninger har virkelig skjønt hvordan de kan automatisere og effektivisere driften, sier, sier Pedersen, når vi stikker innom «kontoret» deres på CES i Las Vegas.

Les også: Google lanserer youtube.no

Enorm vekst

I det markedet Atmel konkurrerer med de norskutviklede produktene betyr strømforbruket veldig mye. Enheter som skal gå på batteri varer mye lenger om logikken ikke stikker av med strømmen.

– Vår 32 bits mikrokontroller er den som bruker minst strøm i verden. Det har gitt oss en fantastisk vekst i markedet.

I 1996 var selskapet den 20. største leverandøren av mikrokontrollere i verden. I 2011 havnet de i følge de ledende analyseselskapene på tredjeplass.

Les også: 

Ingen grunn til å ha Java i nettleseren

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.