Container til kongekrabbe

Utvikler spesialcontainer for å gjøre den mest klimafientlige sjømaten bedre

Kongekrabbe er sjømatproduktet med mest klimagassutslipp. En spesialcontainer med en miniversjon av et renseanlegg for landbasert oppdrett kan bli løsningen for å kutte utslipp.

Kongekrabbe er en klimaversting.
Kongekrabbe er en klimaversting. (Foto: Norway King Crab)

Kongekrabbe er sjømatproduktet med mest klimagassutslipp. En spesialcontainer med en miniversjon av et renseanlegg for landbasert oppdrett kan bli løsningen for å kutte utslipp.

Av alle sjømatproduktene fra Norge er det kongekrabbe som slipper ut mest klimagasser per kilo fra fangst til matbord, ifølge Sintef. De beregner at en kilo fersk kongekrabbe fra Norge har sluppet ut 28,6 kilo CO2 før den når et matbord i Asia. Årsaken er at mesteparten fraktes levende med fly.

Få tilgang til alt innhold fra tu.no, digi.no og karriere360.no med Ekstra

  • Historisk arkiv: Teknisk Ukeblad fra 1854 til i dag
  • Rabatt på konferanser

månedlig

235,-
Tilsvarer Kr 55 per uke Bestill

årlig

1 990,-
Tilsvarer Kr 39 per uke Prøv 1 måned for 1 kr
Én måned for 1 kr
Automatisk fornyelse av abonnement kan stoppes når som helst
Bedrift eller organisasjon? Få tilbud her
NITO- og Tekna-medlemmer får 50% rabatt av ordinær pris ved kjøp av årsabonnement.Rabatten fås ved å oppgi medlemsnummer i bestillingsprosessen

Vanlige spørsmål

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvorfor får jeg ikke logget inn?

Tu.no er ikke tilknyttet Tekna eller Nitos medlemsbaser. Du må registrere en ny brukerkonto på tu.no.

Jeg er Nito- eller Tekna-medlem. Hvordan får jeg rabattert pris?

Etter at du har laget en brukerkonto på tu.no og logget inn kan du legge inn ditt medlemsnummer og få 50 % rabatt.

Kan jeg få tilsendt faktura til min arbeidsgiver?

Ja. Ved kjøp av årsabonnement tilbyr vi bedriftsfaktura.

Vil abonnementet automatisk fornye seg etter gratisperioden?

Ja. Abonnementet fornyes automatisk. Du kan når som helst skru av automatisk fornyelse.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå