ENERGI

Utvikler gjennomsiktige solceller for vinduer

I et nytt EU-prosjekt kalt Citysolar, vil forskere fra Syddansk Universitet i løpet av de neste tre årene utvikle og produsere gjennomsiktige solceller sammen med kommersielle partnere.

Solcelleforskerne ved Mads Clausen-instituttet ved SDU har lenge jobbet med å printe solceller. Nå er oppgaven å gjøre dem mer effektive og gjennomsiktige for bruk i vinduer.
Solcelleforskerne ved Mads Clausen-instituttet ved SDU har lenge jobbet med å printe solceller. Nå er oppgaven å gjøre dem mer effektive og gjennomsiktige for bruk i vinduer. Foto: SDU
Thomas Djursing, ing.dk
4. feb. 2021 - 13:23

Teknologien er nå moden for å produsere ultratynne og gjennomsiktige solceller som kan integreres i vinduer slik at både sol og strøm kan være til nytte for bygninger. Det mener i hvert fall Morten Madsen, professor ved Mads Clausen-instituttet ved SDU. Han kan nå avdekke et nytt treårig prosjekt som heter Citysolar.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.