Utvider med utleie av spesialmaskiner

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. okt. 2015 - 14:31

Foreløpig er det tre produktområder som utleie­firmaet har pekt ut som sine satsingsområder innenfor samferdsel; Fjellsikring, underbrulifter for vedlikeholdsarbeid og utstyr for banevedlikehold.

Daglig leder og hovedaksjonær Willem van der Meij forteller til Våre Veger at de allerede i dag er tungt inne på fjellsikring. Det har vist seg så interessant at de nå satser tyngre og bredere.

 

Borutstyr og sikringskurver på plass

– Allerede i dag kan vi tilby en Palfinger 61 meters billift med godkjent fjellsikringskurv for utleie. Den har fastmontert, fjernstyrt åttekubikks kompressor og hydraulisk strømaggregat. Vi ha flere Manitou teletrucker med sikringskurv godkjent for knemater i størrelser fra 21–30 meter. Det nyeste i fjellsikringsbransjen er en fjernstyrt borerigg montert på en Manitou 2540 og 3050 samt Magni 3050.

– Våre bomlifter til rensk med rekkevidde på 16 til 43 meter er tilpasset fjellsikring med beskyttelse på kurven. Tunnelmaskinene er utstyrt med hydraulisk strømaggregat, arbeidslys i kurv og reflekser på chassis, forteller han.

– For å dekke bruvedlikehold har vi nå bestilt tre store underbrulifter, forteller driftsansvarlig og medeier Tom Roger Delsbekk. Den ene er en bilmontert inspeksjonsrigg fra Bari med rekkevidde på 20 meter. De to andre er også bilmontert, og er arbeidsplattformer på henholdsvis sju og 11 meter, levert av den tyske produsenten Moog.

– Mange spesialfirmaer innen veg og samferdsel ønsker ikke å eie slikt utstyr selv, for det er både dyrt og spesialisert. Derfor ønsker vi å tilby det som utleieprodukter. For hver maskin er det strenge dokumentasjonskrav. Det slipper entreprenørene selv å håndtere når de leier av oss, det samme gjelder vedlikehold og fornyelse av maskinparken, sier Delsbekk.

Utleieenheten som håndterer utstyret for fjellsikring og bruvedlikehold, vil dekke hele landet.

– Vi leverer maskinene på ønsket sted. Dess­uten gir vi grundig opplæring i bruk og ved­likehold av utstyret for de kundene som ønsker det, sier han.

 

– Helt riktig satsing

Drammen Liftutleie er i landsmålestokk et mellom­stort utleieselskap. Avdelingene i Drammen, Sandefjord, Kongsberg og Oslo har 30 ansatt­e og omsetter for rundt 100 millioner kroner.

Styreformann er tidligere Normann Olsen-direktør Sverre Gabrielsen. Han er meget fornøyd med satsingen.

– Jeg mener at det Drammen Liftutleie gjør her er helt riktig. Ved å satse på nisjene som treffer de profesjonelle kundene, skiller selskapet seg fra mesteparten av de andre utleieselskapene. Vi ser tendenser til overetablering innenfor eksempelvis minimaskiner. Dessuten er karene her veldig flinke til å ha tett kontakt med og oppfølging av kundene sine, så denne satsingen har jeg god tro på, sier Gabrielsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.