Utvider innfartsparkeringer på Romerike

Tre innfartsparkeringer på Romerike utvides og oppgraderes. Prosjektet inngår i kollektivsatsingen i Akershus der målet er å tilrettelegge for økt bruk av kollektivtrafikk.

Foto: NTB scanpix.
Foto: NTB scanpix.
Redaksjonen Våre Veger
1. feb. 2016 - 09:55

-Mange mennesker bor på Romerike, men har sitt arbeidssted i Oslo. Innfartsparkering vil være et godt tiltak som vil gjøre det lettere for flere å kjøre tog eller buss til jobben. Ofte er det ikke et kollektivtilbud mellom der folk bor og nærmeste holdeplass eller stasjon. Mange bruker bilen til ærend før og etter jobb som for eksempel levering og henting i barnehage. Innfartsparkering gir mulighet til å kjøre bil til nærmest holdeplass eller stasjon og få parkert denne her for så ta kollektivt frem til målpunktet sier byggeleder i Statens vegvesen, Kanirash Kamran

 

Blaker stasjon i Sørum kommune

Den nye innfartsparkeringen vil få 126 oppmerkede parkeringsplasser, 3 handicapparkeringsplasser og sykkelparkering. Den nordlige adkomsten stenges og den sørlige slakes ut og oppgraderes. Plassen blir asfaltert og parkeringsplassene merkes opp.

Under anleggsperioden tilrettelegger vi en midlertidig innfartsparkering for reisende med tog ved Skansen. Oppstart på Blaker stasjon skjer i mai og vil pågå til august. Hoveddelen av arbeidene på Blaker stasjon vil skje i fellesferien av hensyn til brukerne.

Arbeidene på Blaker stasjon har en kostnadsramme på 11,7 mill. kr.

 

Bjørkelangen Aurskog Høland kommune

Vi anlegger ny innfartsparkering på tomta etter tidligere Bjørkelangen vegstasjon på Furutoppen. Her legges det til rette for 56 parkeringsplasser for bil, 2 handicapparkeringsplasser og sykkelparkering.

 

Lierfoss i Aurskog Høland kommune

Dagens innfartsparkering ved Lierfoss bussholdeplass langs fv. 170 oppgraderes. Vi anlegger 36 parkeringsplasser for bil, 2 handicapparkeringsplasser og sykkelparkering. Arbeidene på Bjørkelangen og Lierfoss har en kostnadsramme på 12,5 mill. kr.

De forberedende arbeidene på Bjørkelangen og Lierfoss er allerede i gang. Innen 11. februar vil det være full anleggsdrift.

Statens vegvesen er byggherre og leder utbyggingen på vegne av vegeier, Akershus fylkeskommune.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.