T2

Utsetter «Age of Conan» igjen

21. jan. 2008 - 11:17

En børsmelding fra det norske spillselskapet fortalte mandag morgen at lanseringen av storsatsingen «Age of Conan» er utsatt med åtte uker. Ny lanseringsdato er 20. mai.

– Vi trenger mer tid til å teste spillsystemet og avdekke feil. På den måten vil vi være med komfortable med risikoen knyttet til lanseringen, skriver selskapet i en børsmelding.

Les også: Barbarisk eventyr - for voksne
Spillindustri ut av mørket

Utsatt flere ganger

Det er knyttet store forventninger til «Age of Conan». Spillet skulle vært klart til våren i fjor, men ble da utsatt til oktober. Den datoen ble igjen utsatt til 25. mars i år, noe som da førte til at selskapet aksjekurs falt 30 prosent. Funcom står tidligere bak det kritikerroste spillet «Den lengste reisen» og nettrollespillet «Anarchy online».

Skuffet

– Det er definitivt en skuffelse over at spillet kommer så sent, men samtidig vil spillere nok vente seks måneder for å få et fullkomment spill, sier redaktør Frode Haugen i spillmagasinet Game Reactor til NTB.

Han mener spillverdenen vet at slike testinger kan ta tid og forklarer at nettrollespill krever enormt mye detaljarbeid.

– Funcom har brent seg på for tidlig lansering tidligere. «Anarchy online» ble lansert for tidlig. Selskapet lærte vel en lekse der, men dette kan bli et økonomisk problem for dem, sier Haugen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.