KRAFT

Ut av sol

VIL UT: Statkraft vil selge seg ut av solsatsingen i Italia
VIL UT: Statkraft vil selge seg ut av solsatsingen i Italia Bilde: Colourbox
Mona Sprenger
18. juni 2010 - 15:09

Kraftproduksjonen ved Statkrafts første solpark, Casale, startet i desember. Parken syd for Roma har en installert effekt på 3,3 MW, og kan produsere 4,5 GWh.



- Nødvendig

- Det er en tung beslutning, men vi ser på det som nødvendig rett og slett av finansielle grunner, sier pressetalsmann i Statkraft, Knut Fjerdingstad.

-Statkraft og det italienske selskapet Solar Utility SpA undertegnet i september en avtale om kjøp av åtte byggeklare solkraftprosjekter i Puglia-regionen i Sørøst-Italia. Vil dere ut av denne avtalen også?

- Vi er innstilt på å gjennomføre de tingene som er igangsatt, men signalerer at vi er åpne for å selge.



Vindkraft og fjernvarme

Statkraft reduserer også investeringsplanene for vindkraft og fjernvarme i forhold til tidligere planer. Selskapet har 277 kraft- og fjernvarmeverk med en samlet installert effekt på rundt 15 800 MW .

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

- På fjernvarme har vi fortsatt en ambisjon, men vi tar den noe ned. Vi er også åpne for å finne en partner som kan videreutvikle fjernvarme. Vindkraftsatsingen er avhengig av rammebetingelsene fremover.



Ingen oppkjøpsplaner

Statkraft har også stoppet alle sine nettplaner:

- Vi har heller ingen oppkjøpsplaner andre steder. Vi jobber videre med å redusere vårt eierskap i BKK, så samlet sett blir dette en reduksjon.



Tre hovedområder for vekst

Statkraft vil fra nå av prioritere følgende vekstområder: Fleksibel kraftproduksjon og markedsoperasjoner i Norge og resten av Vest-Europa, internasjonal vannkraft og vindkraft i Norge, Sverige og Storbritannia. Vindkraftutvikling vil rettes mot landbasert vindkraft i Norge og Sverige, samt havbasert vindkraft i Storbritannia.

- Årsaken er at vi ønsker en mer fokusert strategi. Vi vil konsentrere oss om vår kjernevirksomhet som er vannkraft og fleksibel gasskraft. Vi vil være mer forsiktige der vi ikke er sikker på at det er god butikk og det vil gi oss større fleksibilitet, sier Fjerdingstad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.