NYHETER

Usikkert når Skatestraumtunnelen åpner

Det er usikkert når Skatestraumtunnelen åpner igjen, opplyser Statens vegvesen. De foretok den første inspeksjon av tunnelen tirsdag.

Skadeomfanget, kostnader og hvor lang tid det vil ta å reparere tunnelen er ennå usikkert. Foto: Flora brannvesen / Statens vegvesen / NTB scanpix
Skadeomfanget, kostnader og hvor lang tid det vil ta å reparere tunnelen er ennå usikkert. Foto: Flora brannvesen / Statens vegvesen / NTB scanpix Bilde: Flora brannvesen / Statens vegvesen
NTB
21. juli 2015 - 22:45

Svelgen (NTB): Det er fortsatt ikke mulig å si noe om skadeomfanget, kostnader og hvor lang tid det vil ta å reparere tunnelen, ifølge Statens vegvesen.

– Jeg håper vi kan si noe mer om dette innen få dager, opplyser fungerende avdelingsdirektør Eivind Yttri i veiavdelingen Sogn og Fjordane.

Vegvesenet har undersøkt deler av tunnelen tirsdag som første ledd i kartleggingsarbeid etter ulykken

De jobbet tirsdag med å få pumpet ut vannet som har samlet seg i oppfyllingsbassenget i tunnelen. Yttri sier at før tunnelen blir spylt ren for aske og brannrester, vil de legge ut lenser i fjorden der pumpevannet renner ut for å ha kontroll på mulig forurensing. Pumpene har ifølge Vegvesenet vært avstengt i fem dager tirsdag.

Fylkesmannen vurderer miljøtiltak etter at en rapport fra Kystverket viser funn av oljeflak i havområdet Skatestraumen, skriver Bergens Tidende. Årsaken kan være at noe av bensinen har havnet i bassenget inne i tunnelen for deretter å ha blitt pumpet ut i havet. (©NTB) (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.