Unicon lanserer betongbiler med batteridrevet elektrisk trommel

På Sjursøya i Oslo hvor Unicon har Nord-Europas største ferdigbetongfabrikk, vil nå kunder kunne bestillelavkarbonbetong til store og små byggeprosjekter med betongbiler som har en ladbar batteridrevettrommel.

Ansatte fra Unicon, bileier, sjåfør og ordfører Marianne Borgen (nr. 2 fra venstre)
Ansatte fra Unicon, bileier, sjåfør og ordfører Marianne Borgen (nr. 2 fra venstre) Foto: Unicon
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
24. juni 2021 - 14:52

- Til nå har vi kunnet levere betong med biler som går på biodrivstoff. Det nye tilskuddet av betongbiler med ladbar batteridrevet trommel gir en betydelig effekt i reduksjonen av CO2 og er også støyreduserende på byggeplass. Trommelen drives kontinuerlig med batteridrift, noe som helt fjerner behovet for tilkobling til strøm på byggeplassen, forteller Eric Staurset, adm.dir Unicon.

Bilene har god batterikapasitet til å frakte og levere betong en hel arbeidsdag på kun én lading av batteripakkene til trommeldriften. På Sjursøya har vi lademuligheter og drivstoffstasjoner for biodrivstoff som gjør at Unicon kan tilby dette til betongleveranser i Oslo, Bærum, Follo og Lørenskog. Bilene vil være lett gjenkjennelige i bybildet med ny dekor.

- Vi i Unicon gleder oss stort til å kunne tilby våre miljøbevisste kunder lavkarbonbetonger levert med denne transportløsningen og sammen arbeide for å redusere vårt fotavtrykk, sier Staurset. Unicon er medlem i Næring for Klima i Oslo som er et nettverk hvor formålet er å skape en arena for dialog og samarbeid mellom kommunen og næringslivet om å nå Oslos klimamål mot 2030 i tråd med klimastrategien. Dette skal gjøres både ved at medlemmene i nettverket forplikter seg til å redusere klimagassutslipp fra egen virksomhet, og at de gjennom innovasjon og kjøp av tjenester fremmer
klimavennlige løsninger.

Unicon er Norges ledende leverandør av ferdigbetong. Vi har 150 ansatte og 24 fabrikker fra Mandal i sør til Steinkjer i nord. Nord Europas største ferdigbetong fabrikk er Unicon på Sjursøya i Oslo.

Ordfører Marianne Borgen og adm. dir. i Unicon Eric Staurset holder snoren som brytes av betongbilen. <i>Foto:  Unicon</i>
Ordfører Marianne Borgen og adm. dir. i Unicon Eric Staurset holder snoren som brytes av betongbilen. Foto:  Unicon
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.