KARRIERE

Unge vil jobbe med fornybar energi

Men lønnen i oljebransjen frister mest.

FRISTER: En av fire ønsker å jobbe med fornybar energi, men mener det høye lønnsnivået i oljebransjen trekker mest når de skal velge fremtidig yrke.
FRISTER: En av fire ønsker å jobbe med fornybar energi, men mener det høye lønnsnivået i oljebransjen trekker mest når de skal velge fremtidig yrke. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland
6. aug. 2012 - 10:29

En undersøkelse gjennomført av TNS Gallup i juni i år viser at en av fire ungdommer ønsker å jobbe med fornybar energi, men forteller at oljeindustrien er mest tiltrekkende på grunn av de høye lønningene.

– Dette viser at folk egentlig vil redde verden, ikke ødelegge den. Oljeindustrien bruker et høyt lønnsnivå og gode bonuser for å kompensere for manglende interesse. De tømmer andre næringer for kapasitet, næringer vi skal leve av etter oljen, sier leder i miljøstiftelsen Bellona, Frederic Hauge til Stavanger Aftenblad.

Les også:

Norske oljelønninger høyest i verden

Oljebransjen tømmer Norge for ingeniører  

Fornøyd

Gruppeleder for forskning og utdanning i Energi Norge, Christine Meling, mener dette er gode nyheter for energibransjen.

– Selskapene skal ansette mange nye folk i årene fremover. Næringen skal investere mye både i strømnettet og produksjon av fornybar energi: Fosser, vind, skog og hav. Vi har en levende industri som foredler store mengder fornybar energi gjennom produksjon av råvarer etterspurt på verdensmarkedet, sier Meling.

Les også:

Her kan du fortsatt bli ingeniør

Her er årets superstudier  

Ikke urolig

Heller ikke administrerende direktør i Oljeindustriens Landsforening (OLF) Gro Brækken er bekymret for å miste fremtidig arbeidskraft til fornybar energi.

– I dag jobber over 250.000 innenfor olje og gass. Det er den største industrien og vil være det et par generasjoner til, sier Brækken.

Les også:

Her kan du bli vindtekniker  

Nå kan du starte ingeniørstudiet på Bali  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.