Ung jubel for ny gang- og sykkelvei i Tønsberg

Den 350 meter lange veien ble påbegynt i mai i år, og sørger for at det nå er sammenhengende gang- og sykkelvei fra Presterødkrysset og i retning Narverød.

Førskolebarna i Slagen barnehage viser hvordan man tar i bruk en ny gang- og sykkelvei.
Førskolebarna i Slagen barnehage viser hvordan man tar i bruk en ny gang- og sykkelvei. Foto: Freddy Samson Fagerheim
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. nov. 2021 - 09:30
Barnehagen viste vei da de første offisielle stegene ble tatt på den nye gang- og sykkelveien langs Narverødveien.

Gang- og sykkelveien ble formelt åpnet av fylkesordfører Terje Riis-Johansen torsdag formiddag. Tilstede var også førskolebarn fra Slagen barnehage, ordfører i Tønsberg, Anne Rygh Pedersen og representanter fra entreprenøren og Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Adskilt fra veien med en smal

Byggeledere Lasse Sondbø fra Vestfold og Telemark fylkeskommune og Ruben Kleppan fra Tore Haraldstad og Co.AS. <i>Foto:  Freddy Samson Fagerheim, Vestfold fylkeskommune</i>
Byggeledere Lasse Sondbø fra Vestfold og Telemark fylkeskommune og Ruben Kleppan fra Tore Haraldstad og Co.AS. Foto:  Freddy Samson Fagerheim, Vestfold fylkeskommune

Den nye gang- og sykkelveien blir tre meter bred og fysisk adskilt fra veien med en smal rabatt.

Det er satt opp ny belysning langs den oppgraderte og tilpassede veien, og det er laget nytt overvannssystem. I tillegg skal det monteres nytt lysanlegg mellom Solvindveien og Husvikveien i løpet av høsten og vinteren.

Med dette har mange barn fått en tryggere vei til skole og barnehage.

Mange kabler i bunnen

Det er Tønsbergfirmaet Tore Haraldstad og Co. AS som har utført jobben. Totalt har arbeidet kostet om lag 16 millioner kroner, melder vestfold fylkeskommune som har vøært byggherre på prosjektet.

Trafikken har gått gjennom anleggsområdet i hele byggeperioden, og siden Narverødveien er nokså trafikkert har det vært nødvendig med strenge sikkerhetstiltak underveis. 

Byggeledelsen forteller at en annen utfordring har vært at det befinner seg svært mange kabler i bakken på stedet, og at gravemaskinen periodevis har måttet stå å se på at arbeidet ble utført med spade, for å unngå å skade de nærmere 40 ulike kablene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.