INDUSTRI

Undersøkelse: 400.000 nordmenn eier én eller flere droner

Og dobbelt så mange planlegger å skaffe seg en.

POPULÆRT: 400.000 nordmenn er nå droneeiere, i følge en spørreundersøkelse Opinion har utført for droneorganisasjonen UAS Norway.
POPULÆRT: 400.000 nordmenn er nå droneeiere, i følge en spørreundersøkelse Opinion har utført for droneorganisasjonen UAS Norway. Bilde: Eirik Helland Urke
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
22. nov. 2018 - 15:53

Nå finnes det hele 400.000 droneeiere i Norge. Av disse eier 75.000 nordmenn flere enn én drone, viser tall fra Opinion AS som ble lagt fram på dronekonferansen UNC 2018 i dag. De har intervjuet 500 nordmenn i undersøkelsen som er utført på oppdrag fra droneorganisasjonen UAS Norway.

Det er en betydelig økning fra i fjor, da det var 230.000 droneeiere i Norge. Flere skal det antakelig bli - 890.000 nordmenn planlegger nemlig i følge undersøkelsen å skaffe seg en drone i nær framtid.

Eksplosiv vekst

– Dette er helt utrolige tall. Veksten er eksplosiv, sier leder Anders Martinsen i droneorganisasjonen UAS Norway. De har selv opplevd 40 prosent økning i medlemsmassen bare det siste året.

UAS Norway organsiserer profesjonelle droneoperatører i Norge. De hadde 1050 medlemmer ved årsskiftet, mens de nå har nærmere 1500 medlemmer. 

Vis mer

Opinion har også intervjuet 780 registrerte droneoperatører. Der oppgir 93 prosent av respondentene at de kjenner til sikkerhetsreglene. Det kommer også fram at droneeiere generelt har økt kjennskap til regelverket om flyvning ved flyplasser. 68 prosent kjenner nå til disse reglene, mot 54 prosent i fjor.

– Det er en fantastisk glede for oss som har fokus på sikker bruk og integrasjon av droner i Norge, sier Anders Martinsen i UAS Norway til Teknisk Ukeblad.

Folk flest er positive

Undersøkelsen fra Opinion AS viser at de fleste i befolkningen nå er positive til dronebruk i samfunnet, og tendensen er økende. Slik svarer respondentene om hvor positive de er til dronebruk på spesifikke samfunnsområder:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim
  • Entreprenører på byggeplasser: 71 prosent er positive (64 prosent i 2017)
  • Eiendomsmeglere: 69 prosent er positive (62 prosent i 2017)
  • Medier: 58 prosent er positive (47 prosent i 2017)

I framtiden har respondentene spesielt tro på droner i samfunnsnyttige funksjoner som inspeksjon av rasområder, trafikkovervåkning og lignende.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.