NYHETER

Ulykkespunkt borte i Vestby

Et ulykkesbelastet punkt i Vestby i Akershus er fjernet fra vegnettet. Begivenheten ble markert 8. november. Investeringer på 31,5 millioner kroner gir tryggere trafikk og flere parkeringsplasser.

Her er det etablert 55 nye bilplasser som gjør det lettere å parkere bilen på Vestby og reise videre med toget for dem som ønsker det. (Foto: Geir Regbo, Statens vegvesen)
Her er det etablert 55 nye bilplasser som gjør det lettere å parkere bilen på Vestby og reise videre med toget for dem som ønsker det. (Foto: Geir Regbo, Statens vegvesen)
10. nov. 2012 - 10:46

Krysset mellom Kirkeveien og Vestbyveien, som begge har status som fylkesveg 6, var tidligere et ulykkespunkt. Det er nå bygd om til en rundkjøring. Like ved er det et T-kryss som er bygd om og kanalisert.

De totale kostnadene for kryssutbedringene er 16 millioner kroner. Inkludert i det beløpet er utskifting av overbygningen på en 195 meter lang strekning av fylkesveg 6, oppretting av 80 meter kommunal veg og etablering av 120 meter fortau, 145 meter gang/sykkelveg og 50 meter adkomstveg til privat eiendom.

15,5 millioner har gått med til å utvide innfartsparkeringen ved jernbanestasjonen med 55 plasser. I forbindelse med dette arbeidet er etablert en ny internveg og en gang/sykkelveg er lagt om, og det er utført beplantning og steinlegging.

Det utvidete området legger beslag på 1 920 kvm. To bolighus er innløst for å få plass til utvidelsen.

Leder for Hovedutvalget i Akershus Fylkeskommune, Anette Solli, klippet snoren i forbindelse med åpningen.

Entreprenørarbeidet ble igangsatt i august i fjor. Det er utført av Leif Grimsrud fra Halden. Kontraktsummen tilsvarer omtrent halvparten av de totale utgiftene. Alt dekkes over fylkesvegbudsjettet.

Prosjekteringen er utført av Hjellnes Consult.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.