KARRIERE

UiO fikk ikke innsyn

NYTT: Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo og Bernt Hagtvedt, professor i statsvitenskap ved samme institusjon, er kritiske til Times-rankingen.
NYTT: Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo og Bernt Hagtvedt, professor i statsvitenskap ved samme institusjon, er kritiske til Times-rankingen. Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
14. okt. 2010 - 12:13

BLINDERN: Oppstandelsen var stor da Universitetet i Oslo var uplassert på den anerkjente universitetsrankingen til Times Higher Education.

Etter hvert kom forklaringen. UiO var registrert med 18009 ansatte i stedet for 1800,0 ansatte, som er det korrekte. Det ga inntrykket av et universitet med svært liten vitenskapelig produksjon per ansatt.

Leste aviser

– Hvis det hadde vært riktig, ville Universitetet i Oslo vært verdens største universitet, sa en engasjert UiO-rektor Ole Petter Ottersen under debattmøtet "Frokost med Bernt" torsdag morgen.

Etter mye om og men kom UiO inn på lista, men på en skuffende 186. plass. Dette er Ottersen svært kritisk til.

Han forteller om uvanlige prosedyrer for å skaffe seg innsyn i hvordan rankingen er skrudd sammen.

– Times Higher Education nektet oss innsyn i materialet. Jeg ble deretter intervjuet av britiske medier og uttrykte meg kritisk. Jeg leste også i britiske aviser for å få vite mer om hvordan rankingen er laget, sier rektoren.

Ny frokost

Etter oppslagene i britisk presse virker det som folkene bak rankingen nå vil være noe mer åpne.

– Jeg kan i dag med glede fortelle at de kommer hit for å snakke med oss. Datoen er ikke satt, men de kommer hit og det ser vi fram til, sier Ottersen.

Debattleder Bernt Hagtvet, til daglig professor i statsvitenskap, skyter inn fra siden:

– Kommer de hit? Skal vi lage frokost?

– Ja, det gjør vi, sa Ole Petter Ottersen.

Dermed kan det hende det blir debatt om universitetsrankinger generelt og Times-rankingen generelt – med britiske representanter til stede – på ett av de sagnomsuste frokostmøtene på Blindern.

Regelendring ga mer deltidsjobbing

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.