Uhyre jevnt i Bærum

0,28 promille skiller de laveste anbudene på fortau og sykkelfelt langs fylkesveg 604 i Bærum! Arne Olav Lund leder med et anbud på 78 890 622 kroner. Isachsen er nr. to med 78 912 773 kroner og 15 øre.

Her er det vanligvis mange myke trafikanter. I april 2020 får de mye bedre forhold. Hvem som skal sørge for det er høyst uvisst.
Her er det vanligvis mange myke trafikanter. I april 2020 får de mye bedre forhold. Hvem som skal sørge for det er høyst uvisst. Anders Haakonsen
26. jan. 2018 - 14:28

Hvis ikke begge de to som ligger lavest har begått alvorlige regnefeil eller gjort formelle feil, kan de øvrige anbyderne ikke gjøre seg noen forhåpninger om kontrakt.

HAB Construction er nr. tre med 84,4 mill., fulgt av Peab (86,6 mill.) og NCC (88,2 mill.). Ytterligere et anbud kom inn. Det ligger godt over 100 mill.

Fylkesveg 604 er også kjent som Professor Kohts vei. I dag er det et smalt fortau i dårlig stand på sørsiden av vegen. På nordsiden er det ikke noe tilbud til myke trafikanter.

Høy pris var ventet

Nå skal fortauet på sørsiden utvides til 2,5 meters bredde, og det skal bli et halvannet meter bredt sykkelfelt på begge sider av kjørebanen.

Den berørte strekningen går mellom Gamle Drammensvei og Markalléen. Den er ikke mer enn 1 250 meter lang, men Vegvesenet hadde likevel regnet med så høye priser. Årsaken er at forholdene ligger svært dårlig til rette for en utvidelse av vegen.

På nordsiden er det mange støttemurer. Alle skal erstattes. På sørsiden blir det nye støttemurer for å få plass til vegutvidelsen. Under en av dem må det pæles.

Sidebratt terreng

Avkjørsler og sideveger må tilpasses den nye situasjonen. Sidebratt terreng gjør jobben vanskelig.

Flere garasjer skal rives, og det må etableres midlertidige parkeringsplasser før de nye garasjene kan bygges.

Trafikkavviklingen blir vanskelig. Hver dag blir vegen brukt av 2 800 kjøretøyer pluss mange syklister. Vegvesenet forutsetter at det skal være adkomst til alle eiendommer i hele byggetiden. Lysregulering av trafikken vil bli nødvendig.

Oppdraget omfatter også etablering av nytt veglys på hele strekningen, og nye VA-ledninger og nytt drens- og overvannssystem på deler av den.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.