OLJE OG GASS

Uaktuelt å kutte ut olje og gass

Riis Johansen på OLFs årskonferanse.
Riis Johansen på OLFs årskonferanse. Bilde: Ole Helgesen
Ole K. Helgesen
17. okt. 2008 - 13:24

Flere miljøforkjempere og politikere har den siste tiden argumentert for å la norsk olje og gass bli liggende i bakken av hensyn til klimaet.

Dette ser ikke Riis-Johansen på som en relevant problemstilling.

– Det er åpenbart at behovet for energi er så stort at verden trenger norsk olje og gass. Derfor er det ingen internasjonalt som snakker om at Norge må stanse produksjonen, sa Riis Johansen på OLFs årskonferanse torsdag.

Klimautslippene ned

Samtidig understreket han at bransjen må sørge for at klimautslippene reduseres.

– Karbonfangst og lagring er fremdeles omstridt. Noen ser på det som en måte å snike seg unna forpliktelsene. Men på grunn av verdens stadige økende energibehov, vil denne teknologien være helt nødvendig. Derfor bruker vi mye tid og ressurser på å utvikle denne teknologien, sa statsråden.

Forståelse

Ministeren oppfordret bransjen til å jobbe for å få forståelse blant befolkningen for viktigheten olje- og gassnæringen har for Norge og resten av verden. Han lovte også å gjøre sitt for å øke aksepten for Norges viktigste bransje.

– Men det forutsetter at dere gjør stadig mer for å få ned utslippene, bedre sikkerheten på sokkelen, skape regionale ringvirkninger og legger til rette for sameksistens med fiskerinæringen, sa Riis-Johansen til oljetoppene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.