FORSVAR

Tyskland skal bistå Forsvaret med å overvåke norsk sokkel

Norge har bedt om støtte fra andre land til å patruljere og overvåke norske olje- og gass installasjoner. Tyskland er blant landene som skal bidra.

Beredskapen er skjerpet på norsk sokkel. Tyskland er blant landene som skal bidra med å patruljere og overvåke norske olje- og gass installasjoner.
Beredskapen er skjerpet på norsk sokkel. Tyskland er blant landene som skal bidra med å patruljere og overvåke norske olje- og gass installasjoner. Illustrasjonsfoto: Carina JohansenNTB
26. okt. 2022 - 12:20

– Flere allierte var raskt ute med å uttrykke sin vilje til å støtte Norge gjennom økt tilstedeværelse i Nordsjøen, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram til TV 2.

Han sier Tyskland er et av landene som stiller seg positive til å bidra.

Blant annet har Tyskland tilbudt seg å la tre tyske fregatter, som nå er på øvelse i Nord-Norge, om å bli igjen i norsk farvann for å bistå sjøforsvaret, skriver NRK.

– Tyskland har også tilbudt Norge å fly tokt med maritime patruljefly over olje- og gassinstallasjoner utenfor norskekysten, sier forsvarsministeren til TV 2.

Etter at gassrørledningene ved Nord Stream 1 og 2 ved Bornholm i Østersjøen ble utsatt for det som trolig er sabotasje, har også beredskapen mot norsk sokkel blitt skjerpet. Det er årsaken til at Norge har bedt om støtte fra andre land til å patruljere.

Fra før er det kjent at en britisk fregatt skal bistå det norske Sjøforsvaret med å beskytte norske gassrørledninger og annen viktig infrastruktur.

Les også

 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.