SAMFERDSEL

Tunnel-kick på Øyafestivalen

- Vi skal begynne å rydde området i Bjørvika neste uke, sier informasjonsrådgiver Kjell Solem.

Statens Vegvesen brukte byggestarten til å markere seg for 35 000 Oslofolk som hygget seg med musikk i Middelalderparken.

Øyafestivalen er en musikkfestival som trekker til seg rockeinteresserte i alle aldre. Blant stands som solgte plater og øl hadde Statens Vegvesen reist sin egen informasjonsstand om Bjørvika og senketunnelen.

Kunnskapsrike

- Det har vært imponerende mange mennesker innom. De har god kunnskap om byutvikling og stiller interessante spørsmål, sier Solem.

Klokken 14 00 lørdag ga Statens Vegvesen de oppmøtte festivaldeltakerne i tillegg en egen spesialkonsert med Jo Nesbø og venner.

Men først holdt prosjektsjef i Statens vegvesen Region øst, Stein Fyksen, byrådsleder Erling Lae og samferdselsminister Torild Skogsholm taler om prosjektets betydning for Oslo.

Bedre festival

Alle poengterte hvor mye bedre Øyafestivalen skulle bli når trafikken fra trafikkmaskinen forsvant. Men de musikkinteresserte må nok vente noen år til. Senketunnelen er planlagt ferdigstilt 2011.

Jørgen Gundersen bor like ved Middelalderparken og var en av de mange interesserte som kikket på Statens Vegvesen sin stand.

- Jeg er interessert i utbyggingen siden jeg bor i nærheten. Jeg ser virkelig frem til at senketunnelen kommer på plass, sier han.

- Trøkk

Stein Fyksen innrømmer at han ikke henger rundt på musikkfestivaler til vanlig, men at han syntes det var artig.

- Det er et trøkk her som må oppleves, sier han.

- Fyksen tror det er viktig at Statens Vegvesen er tilstede på et slikt arrangement for å vise seg frem for de yngre.

- Vi vil fremstå som en ungdommelig organisasjon og er her hovedsaklig for å vise at vi er en spennende etat å jobbe i.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.