Tunnel i Eidfjord stengt i lang tid etter bilbran

Et vogntog tok fyr i Måbøtunnelen på riksvei 7 i Hordaland torsdag kveld. Sjåføren kom seg uskadd ut, og det var ingen andre i tunnelen.

Røyk veltet ut fra Måbødaltunnelen torsdag kveld.
Røyk veltet ut fra Måbødaltunnelen torsdag kveld. Bilde: NTB scanpix
20. mai 2016 - 09:50

– Det brenner i en lastebil som har en gravemaskin bak på hengeren sin, det er det vi vet, sa Torkjell Helle ved 110-sentralen i Hordaland til Bergens Tidende torsdag kveld.

Brannen startet like før klokken 19.30, og det var en stund uvisst om det var folk inne i tunnelen. En time senere meldte politiet at de har vært i kontakt med sjåføren av vogntoget.

– Han er ute av tunnelen og er uskadd. Det er per nå ikke noe som tyder på at det er folk inne i tunnelen. Brannvesenet har gjennomsøkt tunnelen, og det er ingen andre biler, og så langt heller ikke noe som tyder på at det er folk i tunnelen, opplyste operasjonsleder Lars Geitle i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Like etter meldte brannvesenet at de hadde kontroll på situasjonen, og at hele tunnelen var gjennomsøkt. Klokka 22 ble brannen meldt slukket.

Kraftig røykutvikling

Ifølge politiet oppsto brannen cirka 200 meter inne i tunnelen fra vestsiden. Brannen førte til kraftig røykutvikling som kunne ses på lang avstand.

– Vi hadde en liten pause ved en rasteplass da vi så at det kom masse svart røyk fra der vi nettopp hadde kjørt, sier Bjarte Solheim til NRK.

Han forteller om svart røyk, omtrent som brennende bildekk, som dekte et stort område. Solheim sto da noen kilometer fra brannstedet og kunne se røyken tydelig.

– Det velter røyk ut av tunnelen, og det høres eksplosjoner på stedet, opplyste operasjonsleder Jan Tore Heggholmen til TV 2.

Ifølge Bergensavisen skal det ikke ha vært vifter som kunne blåse røyken ut av tunnelen.

Ingen omkjøring

Statens vegvesen opplyser at tunnelen kommer til å være stengt i lang tid framover. Riksvei 7 er stengt på vestsiden av Hardangervidda på grunn av brannen, og ifølge Vegtrafikksentralen er det ingen lokal omkjøring.

Twitter skriver de at det er omkjøring enten via E134 Haukelifjell eller riksvei 52 over Hemsedalsfjell.

Måbøtunnelen i Eidfjord kommune i Hordaland er 1.893 meter lang. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.